Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kick-off maatschappelijk project Kozakken Boys: KB4ALL'
29mei

Kick-off maatschappelijk project Kozakken Boys: KB4ALL

WERKENDAM - Kozakken Boys start een nieuw maatschappelijk initiatief: KozakkenBoys4ALL. Een stichting die whet maatschappelijk hart wordt van de club. Het doel van Stichting KB4ALL is middels de kracht van Kozakken Boys (faciliteiten, kennis, imago (bedrijven)netwerk) sociaal-maatschappelijk actief te zijn in de gemeente Altena. Zaterdagochtend (28-5) vond de aftrap van het initiatief plaats onder het genot van koffie, champagne en KB4ALL-cupcake.

Kozakken Boys wil, als bekende en populaire voetbalclub in de regio, graag zijn maatschappelijke functie voor de inwoners van gemeente Altena concreter invullen. Kozakken Boys is de bekendste voetbalclub in de regio, waarvan het eerste elftal uitkomt in de Tweede Divisie. Dit team speelt in de top-5 op het hoogste amateurniveau en doet regelmatig mee om de KNVB-beker. Kozakken Boys heeft een levendige businessclub met ruim 200 actieve sponsoren, waarvan een groot deel uit de gemeente Altena afkomstig is. Het is daarom niet vreemd dat deze club voortdurend in de belangstelling staat in de regio.

De club laat weten: 'Wij realiseren ons, dat een aantal inwoners van de gemeente Altena door omstandigheden moeite heeft om deel te nemen aan de maatschappij en dat het voor deze groep lastig is om in contact te komen met anderen. Als maatschappelijk betrokken club willen we een belangrijke bijdrage leveren bij het bieden van toekomstperspectief voor deze verschillende doelgroepen. Om ons maatschappelijk gezicht vorm te geven, richten we ons op laagdrempelige programma’s die gebaseerd zijn op een van de volgende pijlers: participatie, re-integratie, educatie en gezondheid.'

Programma FIT4WORK
Vanaf 2 juni gaan acht deelnemers (18-35 jaar) op De Zaaier twee dagen per week, onder deskundige begeleiding, aan de slag met hun individuele doelstellingen gebaseerd op vier uitganspunten: fysiek, mentaal, vaardigheden en werk. Dat betekent dat iedere deelnemer naar vermogen deelneemt aan sportactiviteiten, vrijwilligerswerk, workshops en (job)coaching om zijn of haar vaardigheden en kennis te vergroten.

Vier pijlers
Fysiek: Deelnemers worden letterlijk ‘in beweging’ gebracht met wekelijkse sportactiviteiten. 
Mentaal: Deelnemers hebben wekelijks groepsgesprekken en/of  individuele gesprekken met als doel de onafhankelijkheid en eigen verantwoordelijkheid te vergroten. 
Kennis & Vaardigheden: De kennis en vaardigheden van de deelnemers wordt vergroot met workshops en coachinggesprekken. Denk aan het vergroten van de sollicitatievaardigheden, presentatietechnieken, samenwerken, netwerken en werknemersvaardigheden.
Werk: De deelnemers starten met vrijwilligerswerk bij Kozakken Boys, rekening houdend met de mogelijkheden van de deelnemer. Zodra de deelnemer over voldoende vaardigheden beschikt, wordt er via het bedrijvennetwerk van Kozakken Boys gezocht naar mogelijkheden voor bijvoorbeeld werk(stages) en meeloopdagen. Zo kan de deelnemer zich oriënteren op de arbeidsmarkt om, indien mogelijk, een duurzame betaalde baan te vinden.

Supporters
KozakkenBoys4ALL zoekt ook supporters: 'Benieuwd naar hoe uw bedrijf ook een rol kan spelen in deze maatschappelijke initiatieven? U kunt daarover contact opnemen met: Vincent Wijmans (jeugdvoorzitter) of een mail sturen naar: stichting4all@kozakkenboys.nl.'Deel dit bericht met je vrienden!