Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kozakken Boys bekert dit seizoen niet meer verder' Voorzitter De Goeij: 'We voelden het al aankomen.'
18nov

Kozakken Boys bekert dit seizoen niet meer verder

WERKENDAM - De KNVB maakte bekend dat de TOTO KNVB Beker verder gaat zonder amateurclubs. Aldus het bericht aan de 26 nog deelnemende amateurverenigingen. ‘Een nieuwe teleurstelling, maar een te verwachte beslissing van de KNVB’, stelt voorzitter Henk de Goeij op de site van Kozakken Boys.

Op 13 oktober jl. besloot de overheid tot een gedeeltelijke lockdown. Daardoor konden in het amateurvoetbal geen normale trainingen en wedstrijden meer plaatsvinden. Dit leidde ertoe dat de wedstrijden van amateurclubs in de eerste bekerronde van 26 tot 28 oktober werden uitgesteld naar 1 en 2 december. Vanwege het besluit van de overheid om de gedeeltelijke lockdown te verlengen, zag de KNVB geen andere optie dan de beker verder te laten gaan met enkel profclubs.

Aderlating
‘Het is een enorme aderlating voor ons en de andere 25 amateurverenigingen, maar de KNVB kon niet anders’, aldus De Goeij. ‘We voelden het al een beetje aankomen. Er staat een enorme druk op het competitieschema en er is voor het amateurvoetbal nog geen licht aan het einde van de tunnel. Je kunt niet eeuwig blijven uitstellen.’

Kozakken Boys zou in de eerste bekerronde op De Zwaaier spelen tegen Harkemase Boys. ‘Vooral voor de supporters en spelers is dit natuurlijk erg jammer. De beker leeft enorm in Werkendam en op een doordeweekse avond kan er van alles gebeuren. We hebben de afgelopen jaren prachtige wedstrijden meegemaakt tegen profclubs, maar ook de vorige ronde tegen DEM was spectaculair’. Kozakken Boys won begin oktober in blessuretijd door een afstandsschot van Nizar Mekkaoui.

Compensatie
De KNVB komt de amateurclubs tegemoet door de wedstrijdvergoedingen van de wedstrijden in de eerste ronde toch uit te keren. Als de eerste ronde uitgespeeld had kunnen worden, hadden nog minstens negen amateurteams zich geplaatst voor de volgende ronde. Het geld dat daarmee verdiend zou worden wordt over alle 26 amateurteams verdeeld.

De Goeij: ’Wij hebben, net als vele andere sportverenigingen in Nederland, al 7 maanden nauwelijks inkomsten, terwijl er wel gewoon kosten zijn. We zijn wat betreft het bekertoernooi enorm dankbaar met deze oplossing, maar het is een kleine pleister op de wonden. We hebben regelmatig contact met Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal KNVB, red.) en andere Tweede Divisie-clubs om over oplossingen na te denken. Hopelijk kunnen we in januari weer gaan voetballen.’

De KNVB heeft toegezegd dat de 26 nog deelnemende amateurverenigingen zeker zijn van toelating tot het toernooi om de TOTO KNVB Beker in het seizoen 2021/2022.

(Fotocredits Werkendam.Net)Deel dit bericht met je vrienden!