Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'VV Sleeuwijk heeft rookvrij sportpark en gezonde kantine' Voorzitter Edwin van de Poel is trots...
05okt

VV Sleeuwijk heeft rookvrij sportpark en gezonde kantine

SLEEUWIJK - Zaterdag (3-10) ontving vv Sleeuwijk het zilveren certificaat Gezondere Sportkantine. Voorzitter Edwin van de Poel mocht dit certificaat in ontvangst nemen van Irene Walk van Team-Fit, onder toeziend oog van het bestuur van de AltenaCup. Vv Sleeuwijk is daarmee de derde voetbalvereniging in Altena die het zilveren certificaat behaalde. Eerder werd het certificaat uitgereikt aan GRC14 en NOAD’32.

Gezondere sportkantine
Team Fit/Voedingscentrum is de landelijke  organisatie die de certificering regelt. Er is een bronzen, zilveren en gouden certificaat te behalen. Doel is de leden van de voetbalverenigingen in aanraking te laten komen met gezondere voeding in de kantine, naast de gebruikelijk verkrijgbare artikelen.

Rookvrij sportpark
Vv Sleeuwijk is daarnaast de eerste voetbalvereniging in Altena die het gehele complex rookvrij heeft gemaakt. Eerder was dat al het geval in de ochtend bij de jeugdwedstrijden.Vanaf dit seizoen geldt het voor het gehele complex. Achter de kantine is een hoekje vrijgemaakt waar beperkt gerookt kan worden.

AltenaCup
De AltenaCup wil naast het voetbaltoernooi ook veel aandacht schenken aan maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de Gezondere Sportkantine, Jongeren op Gezond Gewicht, Rookvrije Sportparken, Alcoholvrije sportparken tijdens jeugdwedstrijden, drugsbestrijding en aandacht voor ongewenst gedrag. Het bestuur van de AltenaCup hoopt dat in het nieuwe voetbalseizoen de overige tien voetbalverenigingen zich inspannen om ook de Gezondere Sportkantine bij de club te introduceren en een certificaat te behalen.Deel dit bericht met je vrienden!