Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Virtus lijdt onnodige nederlaag tegen Lokomotief' (Archieffoto BC Virtus)
29sep

Virtus lijdt onnodige nederlaag tegen Lokomotief

WERKENDAM - BC Virtus bewees zichzelf een slechte dienst door in eigen sporthal te verliezen van Lokomotief uit Rijswijk. Een onnodige nederlaag tegen een tegenstander die normaal gesproken verslagen had moeten worden.

Vorig jaar speelde Virtus nog tegen het Heren 1-team van Lokomotief, maar nu kwam het uit tegen het tweede team. Het thuisteam startte met haar basis vijf:  Peter van der Stelt, Martijn Both, Ton Visser, Jimmy van Leeuwen en Cas Vos.

Keiharde verdediging
De wedstrijd ging in het begin gelijk op. Toen vielen de schoten van buiten de driepunterslijn en namen de bezoekers een voorsprong na het eerste kwart: 13-20. Hier ging Lokomotief in het tweede kwart mee verder en liep zelfs uit naar een 17-28 tussenstand. Toch wist Virtus zich terug te knokken door een keiharde verdediging met enkele fast-breaks scores. Tijdens de rust noteerde het scorebord 33-34.

Ook het laatste en beslissende kwart kreeg Virtus geen grip op de schoten van buitenaf door Lokomotief. De bezoekers bouwden hiermee hun voorsprong uit en gaven die niet meer uit handen. De Rijswijkers winnen de wedstrijd in Werkendam met 57-69.

Komende zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd in Barendrecht tegen Vloeregalisatie Verhagen/Binnenland.

Scores: Martijn Both 16, Peter van der Stelt 8, Patrick Both 7, Cas Vos 7, Jimmy van Leeuwen 7, Ton Visser 6, Julian Schrijvers 5, Max Verhoeven 1, Stijn Visser, Stijn Cornet en Jannick van Ballegooijen.
Kwartstanden: 13-20 / 20-14 / 11-12 / 13-23Deel dit bericht met je vrienden!