Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Biologisch verantwoord kleiduivenschieten bij SSV 't Schijfke' Philip den Haan (AltenaLokaal) had na een paar schoten de smaak te pakken.
19sep

Biologisch verantwoord kleiduivenschieten bij SSV 't Schijfke

WERKENDAM - Aan de Draepkilweg in Werkendam organiseerde SSV 't Schijfke zaterdag (19-9) een grote landelijke wedstrijd kleiduivenschieten. Bijzonder aan deze editie is dat er werd geschoten met biologisch afbreekbare munitie. En ook vermeldenswaardig: de fractievoorzitter van AltenaLokaal, Philip den Haan, schoot een ronde mee.

Schietsportvereniging (SSV) 't Schijfke organiseerde de grote landelijke wedstrijd in de Biesbosch, naast de forellenvisvijver. Er werd geschoten met 100% biologisch afbreekbare hagelmunitie, iets wat uniek te noemen is. Na een ontwikkelfase van twaalf jaar bevatten de zogeheten "prop" (met daarin de hagel) en huls geen plastic meer en wordt de munitie in de natuur afgebroken. Patronen van BioAmmo zijn 100% biologisch afbreekbaar. Elk onderdeel (dus de volledige patroon) composteert op een natuurlijke manier zonder ook maar een beetje vervuiling achter te laten. Hoe duurzaam wil je het hebben...

Spannend en ontspannend
Uit het hele land waren zaterdag schutters afgekomen op de wedstrijden in de A en B klasse. Ook Philip den Haan (fractievoorzitter AltenaLokaal) was te gast bij de lokale schietvereniging. Den Haan maakte kennis met genoemde ontwikkeling in de kleiduivenschietsport en jachtsport op gevogelte. Hij schoot fier een ronde mee. Al na een paar schoten was de politicus in de ban van deze spannende en ontspannende sport. 'Met 10 uit 18 bleek hij het schieten nog niet verleerd', aldus 't Schijfke.

Kleiduiven schieten
Bij deze buitensport wordt geschoten met een hagelgeweer op vliegende schijven van klei. De kleiduiven komen vanuit verschillende richtingen. Dat betekent opletten, waarbij goede reflexen, speurende ogen en een vaste hand op de proef worden gesteld.

(Foto's AltenaLokaal/'t Schijfke)Deel dit bericht met je vrienden!