Alles over Altena

BC Virtus wint seizoensopener van BC Vlissingen

15 september 2020 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Bij de opening van het nieuwe basketbalseizoen kreeg Virtus bezoek van de heren uit Vlissingen. Zij promoveerden, na een jaar afwezigheid, weer naar de Eerste Divisie. Virtus speelde vorig jaar nog Promotiedivisie, maar besloot om zich een divisie lager in te schrijven. Met Aernout Dorpmans, een oude bekende van de Werkendammers, als nieuwe coach met hulp van teammanager Bram van Eersel, ging het team er vol tegenaan.

Virtus start met haar basisvijftal:  Peter van der Stelt, Martijn Both, Ton Visser, Patrick Both en Cas Vos. Vlissingen begint goed en neemt brutaal een 4-12 voorsprong. Na een time-out van Dorpmans werd de verdedigende druk opgevoerd. Uiteindelijk wordt het eerste kwart afgesloten met een kleine voorsprong 20-18. Aan het eind van het tweede kwart wordt een run gemaakt en komt de ruststand op 38-30.

Lengte
Opnieuw komt Virtus niet goed uit de kleedkamer en naderen de bezoekers tot een verschil van 3 punten. Virtus heeft moeite met de enorme lengte van de tegenstander, maar legt ze zoveel druk op dat er steals gepakt kunnen worden. Onder leiding van Martijn Both, die een hoop van deze steals voor zijn rekening nam, loopt Virtus langzaam weg. 53-42 na het derde kwart.

Door scores van Peter van der Stelt, Patrick en Matijn Both speelt Virtus de wedstrijd uit op 'z’n Werkendams': hard werken in de verdediging en spelen met veel snelheid in de aanval. Ook het spel van Cas Vos, de enige échte lange man aan Werkendamse zijde, mag geloofd worden. Hij zorgde er voor dat de lange mannen van Vlissingen moeilijk of niet tot scoren kwamen. Daardoor kon de ploeg van Dorpmans de eerste overwinning binnenslepen: 67-59

Uitwedstrijd
Zaterdag (19-09) speelt Virtus een uitwedstrijd in Rosmalen tegen Black Eagles om 19:15 uur. De week erop (26-09) is de volgende thuiswedstrijd om 19:30 uur. Lokomotief uit Rijswijk is dan de tegenstander in sporthal De Crosser.

Kwartstanden: 20-18 / 18-12 / 15-12 / 14-17

Scores: Patrick Both 19, Martijn Both 16, Peter van der Stelt 14, Cas Vos 6, Ton Visser 4, Max Verhoeven 4, Jimmy van Leeuwen 2, Stijn Cornet 2, Stijn Visser, Julian Schrijvers, Warner Janszen