Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem '‘Dubbelen mag weer!’' Dubbelen mag weer, maar het afzakkertje na de sport mag nog niet.
22mei

‘Dubbelen mag weer!’

NIEUWENDIJK - Tennisvereniging De Hei uit Nieuwendijk laat weten dat er 'weer gedubbeld mag, worden maar dat de kantine en terras nog wel dicht blijven.' Met het eerste is De Hei blij, het tweede wordt als teleurstellend ervaren.

Na de jongste versoepeling van de lock down besloot de KNLTB de richtlijnen voor tennis en padel versneld te versoepelen. Spelers vanaf 19 jaar mogen vanaf nu ook dubbelen, 4 spelers op een baan bij tennis en padel is bij vrij spelen toegestaan, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. Het clubhuis en terras moeten volgens de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september.

Vanaf 11 mei mogen jeugd en volwassenen weer de baan op. TV De Hei: 'We horen veel enthousiaste geluiden, fijn dat we weer mogen tennissen en padellen. We zien gelukkig dat verenigingen en spelers goed met de richtlijnen omgaan, het online baan reserveren wordt gewoon en we houden 1.5 meter afstand op het park en de baan. Complimenten en dank aan iedereen.'

Het gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden is belangrijk, meldt de Hei, zodat de drukte op de vereniging goed gehandhaafd en gecontroleerd kan worden. 'Niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om verenigingen en leraren de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis en padel in de anderhalvemetersamenleving.'

Dubbelen mag
Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. De Nieuwendijkse vereniging vervolgt: 'Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten. Vanaf nu mag er ook gedubbeld worden door volwassenen van 19 jaar en ouder, 4 spelers per baan. De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet laten gaan. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Terras gesloten
De eerder aangekondigde versoepelingen van de maatregelen voor de horeca gelden echter nog niet voor de sportkantines, die moeten tot 1 september gesloten blijven. 'We zijn hier uiteraard teleurgesteld over, vooral omdat de logica waarom de horeca in de sport zou moeten wachten ontbreekt. We adviseren verenigingen met een pachter en/of een volledige horecavergunning om contact op te nemen met de gemeente over hun mogelijkheden om open te gaan. Positief is wel dat het Outbreak Management Team (OMT) zich buigt over de vraag of de sportkantines per 1 juli wel weer open mogen, dat geeft perspectief.' Deel dit bericht met je vrienden!