Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Virtus staat voor cruciale wedstrijden' Komende weken zijn cruciaal voor het team van coach Dusan Bozic.
10mrt

Virtus staat voor cruciale wedstrijden

WERKENDAM - Zaterdag (7-3) kwam Uitsmijters uit Almelo op bezoek in Werkendam, een oude bekende voor Heren 1. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd in de laatste minuut verloren met 70-68. Virtus kwam niet ongeschonden uit laatste de wedstrijd, waardoor een aantal spelers met blessures of pijntjes kampte. In de strijd tegen degradatie zijn de komende weken cruciaal voor het team van coach Dusan Bozic.

Virtus start met haar basis 5: Peter van der Stelt, Gavin van den Wall, Ton Visser, Niels Plieger en Cas Vos. Vanaf de tip-off schieten de teams in een razend hoog tempo uit de startblokken en aan beide kanten worden scores makkelijk gemaakt. Halverwege het tweede kwart maken de bezoekers een run en lopen ze uit naar een ruststand van 34-50.

Kansloos
Virtus lijkt geen schim van de gewonnen wedstrijd van afgelopen week tegen Harlemlakers. Er wordt te weinig energie en kracht gelegd in de befaamde Werkendamse defense en hierdoor blijft Uitsmijters ook na rust doorgaan met makkelijke scores, onder het bord en vanaf de 3-punterslijn. Vanwege de foutenlast en de kleine rotatie speelt Virtus de wedstrijd uit met een piepjong team met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. Na 40 minuten staat er uiteindelijk een 74-106 einstand op het bord en wordt er kansloos verloren.


De focus gaat nu naar de laatste vier wedstrijden van dit seizoen, waarbij er nog drie keer gespeeld wordt tegen concurrenten in de onderste regionen van de competitie. Als eerste staat nu een uitwedstrijd op het programma tegen Harlemlakers in Amsterdam. (Ton Visser)

(Foto Ron Dekker)Deel dit bericht met je vrienden!