vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

BC Virtus verliest door fouten in puntentelling

4 februari 2020 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Zaterdag (1-2) speelden de mannen van BC Virtus weer een belangrijke uitwedstrijd, dit keer tegen Uball uit Utrecht. Nog niet zo lang geleden wist Virtus de thuiswedstrijd tegen Uball om te zetten in een overwinning: 92-78. Beide teams spelen onder in de Promotie Divisie en zijn aan elkaar gewaagd, de uitslag kon daarom voor beide teams cruciaal zijn.

Virtus speelde zonder meer een van haar betere wedstrijden, vanaf jumpbal was het spannend. Virtus won drie van de vier kwarten, maar een slecht derde kwart zorgde er voor dat na het eindsignaal Uball uiteindelijk 2 punten overhield: 77-75.

BC Virtus startte met de volgende basisspelers Niels Plieger, Gavin van den Wall, Ton Visser, Peter van der Stelt en Martijn Both. Het eerste kwart gingen de ploegen gelijk op met een 24-26 tussenstand. Dat bleef ook in het tweede kwart zo.  Matas Magila en Cas Vos hielden Virtus in de race: 39-38. Na een incident met niet getelde punten van Niels Plieger was Virtus de draad even kwijt. Uball profiteerde, kreeg vat op de man-to-man verdediging van Virtus, waardoor een gat geslagen werd van 13 punten.

Zoneverdediging
Coach Dusan liet Virtus na de rust een zoneverdediging spelen waarop Uball geen enkel antwoord had. Afstandschoten vielen weg, twijfel sloop in het team en Virtus voelde zich gestrekt. In de hele tweede helft scoorde Uball slechts 23 punten tegenover 55 punten in de eerste helft. Onder het bord heerste Niels Plieger (12 rebounds) en Cas Vos (9 rebounds), samen met de ongrijpbare Gavin van der Wall (19 punten) speelde dit trio ijzersterk.
Vooral Niels Plieger verdient extra lof, met zijn 33 jaar speelde de Werkendammer als
in zijn beste dagen en nam heel het team op sleeptouw.
In een nagelbijtende slotfase kwam Virtus nog op 3 punten voorsprong 72-75 in de laatste minuut, maar 2 scores van Imme van der Brug gooide de lichten uit bij Virtus.
Eindstand 77-75.

Officieel protest
Deze eindstand wordt door Virtus aangevochten. Niels Plieger scoorde in het tweede kwart twee punten die niet geregistreerd zijn. De scheidsrechters werden daarop gewezen, maar weigerden het VAR-tabletsysteem zelf na te lopen. De verkeerde telling staat genoteerd waardoor Virtus zich gesterkt voelt een officieel protest aan te tekenen bij de Nederlandse Basketbal Bond (NBB).

Zaterdag 8 februari kan Virtus sportief revanche nemen in de thuiswedstrijd tegen Almere Pioneers, de uitwedstrijd werd met slechts 1 punt verloren.