Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Turnsters D.G.V. doen het goed' Er werden mooie prestaties neergezet.
30jan

Turnsters D.G.V. doen het goed

DUSSEN - Tijdens de voorwedstrijd op 18 en 25 januari kwamen de turnsters van de Dussense Gymnastiekvereniging (D.G.V.) uit in de niveaus Pupil 2 D2, Instap D2 en vijfde divisie senior E.

In Kaatsheuvel was het de beurt aan Anne Schep, Lisanne Hoeke en Laura van Lieshout. Zij kwamen uit in het niveau Pupil 2 D2. Laura liet vol overtuiging een prachtige radslag zien op balk en rondde de oefening af met een stabiele overslag af, wat goed was voor de derde score op dit toestel. Zij behaalde in het eindklassement een score van 50.700 en dit was genoeg voor een vierde plaats. Ook heeft ze twee keer alleen over de kast gesprongen.
Lisanne liet, zoals we van haar gewend zijn, strakke oefeningen zien. Zo liet ze een mooie ophurk zien met daar op volgend twee hoge zwaaien, wat goed was voor een vierde plaats op dit toestel. Lisanne behaalde een vijfde plaats in het eindklassement. Ook Lisanne overwon haar angst en sprong twee keer alleen over de kast heen.
Anne had haar spanningen onder controle en liet zien dat ze het turnen in zich heeft. Een rol en een hoge handstand op balk werden beloond met een vijfde plaats op dit toestel. Anne behaalde een 6e plaats in het eindklassement. Ook hier een persoonlijke overwinning. Met zelfs met het inturnen nog een val raapte Anne al haar moed bij elkaar en hurkte op om daarna zelfstandig naar de hoge ligger te springen en twee mooie zwaaien te maken. 

Gezonde spanning
Manoa Smelt, Sanne Hartman en Julia van Himste turnden 25 januari hun eerste voorwedstrijd in Breda. Manoa kwam uit in het niveau Instap D2. Met wat gezonde spanning begon ze haar wedstrijd op brug. Na drie mooie zwaaien aan de hoge ligger, moest ze helaas een val incasseren met de buikdraai. Op balk liet ze zien dat ze haar zenuwen weer onder controle had. Met een zeer stabiele oefening werd ze derde op dit toestel! Heel knap hoe jij je staande hebt gehouden met al die nieuwe indrukken van een eerste regiowedstrijd!

Mooie sprongen
In diezelfde ronde kwamen Julia en Sanne uit in de vijfde divisie senior E. Julia turnde zoals we van haar gewend zijn een stabiele wedstrijd. Haar brugoefening was vloeiend en netjes. En dit was goed voor een vijfde plaats op dit onderdeel en een negende plaats in het eindklassement. 
Sanne die helaas geblesseerd raakte op vloer aan haar elleboog, heeft daarna nog twee zeer mooie sprongen laten zien op het onderdeel sprong en ook het toestel brug rondde ze met klasse af. (D.G.V.)

(Foto  D.G.V.)Deel dit bericht met je vrienden!