zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

BC Virtus verrast Zeemacht in eigen huis

20 januari 2020 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Wonderen zijn de wereld nog niet uit, afgelopen zaterdag (18-1) verbaasde Virtus vriend en vijand door met een gehavend team in Den Helder het onmogelijke te presteren: winnen van nummer 4,  MSV Zeemacht 71-77.

Sinds de winterbreak heeft Virtus serieuze problemen. Thomas Guldenaar en Sander Visser hebben zich moeten afmelden, Patrick Both kon helaas niet mee naar Den Helder en Martijn Both heeft nog niet kunnen trainen door blessure, speelde toch knap mee, maar kon niet voluit gaan. Met slechts negen spelers vertrok Virtus naar Den Helder. Nooit eerder won het Werkendamse basketbal in haar bestaan daar een wedstrijd. Het team van coach Dusan was gebrand op een goed resultaat en speelde als vanouds met veel strijd en goed verdedigend werk.

Virtus startte met Niels Plieger, Cas Vos, Gavin van der Wall, Peter van der Stelt en Ton Visser. Vanaf sprongbal nam Virtus direct de leiding, Niels Plieger rammelde een driepunter binnen en de toon was gezet. Gavin en Cas scoorde uit fraaie drives. Virtus speelde een geweldig eerste kwart en Zeemacht liet zich verrassen.

In het tweede kwart kwam Zeemacht iets terug, maar Virtus hield de opgebouwde voorsprong in stand, Coach Dusan wisselde door met Stijn Visser, Matas Magila en Martijn Both, ook deze mannen hielden stand tegen Zeemacht. Niels Plieger (18pt) speelde een dijk van een wedstrijd, was overal en stuurde zijn team aan, Cas Vos reboundden en scoorde sterk (14pt) en hield tevens hun beste lange man Mickey Kolhorn op 7 punten. Ruststand 39-43.

Driepunters
Na de rust ging Virtus verder met waar het gebleven was: de eerste uitwedstrijd winnen in de Promotie Divisie. Man van de wedstrijd was zonder meer Gavin van der Wall, was niet te stoppen, zijn penetraties in de bucket maakte Zeemacht gek, dan weer een assist, dan weer een steal en als ze te dicht op hem kropen pakte hij de drive en bij te veel ruimte rammelde hij de driepunters binnen. Gavin drukte 28 punten af.

Het laatste kwart speelde Virtus ervaren uit. Met nog 3 minuten te gaan kwam Zeemacht nog wel op voorsprong 68-67, maar scores van Niels, Cas en Gavin gooide de wedstrijd op winst.

De feiten
Komend weekend 25-01 wil Virtus zijn goede vorm doorzetten en wel tegen koploper Dreamfields Dolphins, Aanvang 19.30 uur Sporthal de Crosser.

Periodestanden: 18-26 / 21-17 / 19-17 / 11-17
Rust: 39 - 43
Eindstand: 71 - 77
Gavin van den Wall 28, Niels Plieger 18, Cas Vos 14, Ton Visser 7, Matas Magila 5, Peter van der Stelt 3 en Martijn Both 2.