Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ronde van Werkendam verhuist' De Omloop van de Biesbosch vind plaats op zaterdag 16 mei 2020.
15jan

Ronde van Werkendam verhuist

WERKENDAM - De Ronde van Werkendam die al 63 jaar wordt georganiseerd, gaat verhuizen. Het monument voor het wielrennen in Altena krijgt niet enkel een andere datum, maar ook de locatie en zelfs de naam veranderen. ‘Het is tijd voor iets nieuws’, aldus Jan Groeneveld, voorzitter van Stichting Wielervrienden Werkendam, met een hechte club van enthousiaste vrijwilligers die hij liever als ‘De Groenen’ ziet. 

Omloop Biesbosch 
Noordwaard
Het afgelopen jaar was er een nieuwe ronde dwars door de prachtige Biesbosch, waarbij de elementen een grote uitdaging vormden voor de recreatieve -en wedstijdrenner. De Omloop Biesbosch Noordwaard werd een succes, smaakte naar meer en dat deed ‘De Groenen’ nadenken over de invulling van de Ronde van Werkendam in haar traditionele vorm. Tijd voor iets nieuws besloten zij.  

Waarom
De tijd dat een criterium in een dorp veel publiek trok, is voorbij. De ronde in Werkendam was altijd goed bezet, vroeg in het seizoen en fijn om te rijden. Niettemin moet er elk jaar veel werk verzet worden, loopt het aantal bezoekers terug en gaat de belasting voor de dorpskern tellen. 
Jan Groneveld: 'We hebben sinds enkele jaren een mooi nieuw wegen netwerk in de Noordwaard.  Een prachtige omgeving én ideaal voor een wielrenwedstrijd. ​Niet alleen de locatie is fantastisch om doorheen te fietsen, ook het tijdstip in de kalender is beter passend bij deze nieuwe ronde. 
De beslissing was snel genomen. De Omloop van de Biesbosch moet er ook in 2020 komen. Met een nog mooier parcours, ruimte voor meerdere disciplines en goede voorzieningen. Maar nog belangrijker. De vriendengroep achter de ‘Groenen’ heeft hernieuwde energie om met deze ronde Altena en de Biesbosch in wielerland op de kaart te zetten.'

Wanneer
De Omloop van de Biesbosch vind plaats op zaterdag 16 mei 2020. Het ‘Groene Dorp’ wordt gelanceerd, maar ook een nieuw en uitdagend parcours voor verschillende renners die de strijd tegen de elementen aandurven. Binnenkort start het inschrijven op de website van KNWU. Volgen kan op Facebook, Instagram en Twitter via @OmloopvandeBiesbosch  om op de hoogte te blijven van alles rond de Grote Groene Uitdaging.Deel dit bericht met je vrienden!