zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

BC Virtus verliest in eindfase van Lokomotief 78-81

14 januari 2020 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De eerste wedstrijd van BC Virtus na de winterstop werd afgelopen zaterdag thuis tegen Lokomotief uit Rijswijk gespeeld. De uitwedstrijd werd na goed spel met 10 punten verloren en Virtus was toen zeker niet kansloos. Beide teams bleken ook nu weer aan elkaar gewaagd.

Virtus speelde gedreven, de verdediging stond goed en aanvallend waren flarden te zien van een ouderwets run en gun – passing game, waarin het balletje werd rond gespeeld naar de vrijstaande man. Opvallend was het het aantal driepunters verspreid over vier spelers: Niels Plieger 3x ,Ton Visser 3x, Gavin van der Wall 2x en Martijn Both 1x.

Niet goed
Na de rust startte Virtus niet goed en viel de  aanval stil, slordige passes aan Virtus' kant zorgde ervoor dat Lokomotief kon uitlopen naar 55-6. In het vierde kwart herpakte Virtus zich en kon het spelen voor de wedstrijd. In de dying seconds viel de driepunter (gelijkmaker) niet, waarna Lokomotief enigszins gelukkig als winnaar van het veld kon stappen. Eindstand 78-81.

Komende zaterdag 21-09 speelt Virtus uit tegen MSV/Zeemacht, Den - Helder om 18.00 uur.

Periode standen: 22-25 / 19-13 / 14-23 / 23-20
Rust: 41 - 38
Eindstand: 78 - 81
Patrick Both 16, Gavin van den Wall 16, Niels Plieger 15, Ton Visser 13, Martijn Both 12, Cas Vos 4 en Peter van der Stelt 2