Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Landstede Hammers geeft BC Virtus geen enkele kans' Toch kan Virtus terugzien op een geslaagd evenement.
06jan

Landstede Hammers geeft BC Virtus geen enkele kans

WERKENDAM - Vooraf wist BC Virtus dat de bekerwedstrijd tegen landskampioen Landstede Hammers een onmogelijke opgave zou worden. Helaas had Virtus weinig tot niets in te brengen, waardoor het verschil wel erg groot uitpakte; BC Virtus 48 - Landstede Hammers 111. 

Zaterdag (4-1) werd in een goed bezochte Sporthal de Crosser (± 600 bezoekers) stilletjes gehoopt dat Virtus zo nu en dan wat mooie dingen kon laten zien, dat viel tegen.

Virtus tekende in heel de wedstrijd maar twee wapenfeiten aan. Dat waren de eerste minuten van de wedstrijd met het basisteam Martijn Both, Patrick Both, Peter van der Stelt, Cas Vos en Niels Plieger. De score ging even gelijk op en datzelfde basisteam zorgde ook voor een kleine opleving na een tussenstand van 37-66. Virtus scoorde in 4 minuten tijd 9 punten tegenover Hammers 8 punten. Na de time-out van coach Herman van den Belt ging bij Landstede Hammers de handrem eraf en was er geen houden meer aan. Zondermeer mooi was het moment dat coach Dusan de geblesseerde Virtus speler Daan van der Pol de gelegenheid gaf om een vrije worp te nemen.

Toch kan Virtus terugzien op een geslaagd evenement, spelend voor een volle zaal tegen het beste prof-team van Nederland, versterkt met vier USA-spelers is iets wat niet veel amateurbasketbalverenigingen kunnen zeggen.

Komend weekend 11-01 speelt Virtus een thuiswedstrijd tegen de amateurKampioen van afgelopen jaar; Lokomotief uit Rijswijk, aanvang 19.30 uur, Sporthal de Crosser. Weer een belangrijke wedstrijd, in de uitwedstrijd was Virtus zeker niet kansloos en werd op het laatst verloren.Deel dit bericht met je vrienden!