Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Virtus wint thuis met mooie cijfers tegen Uball' Virtus speelde geconcentreerd en het bleef het tot het laatst toe spannend.
25dec 2019

Virtus wint thuis met mooie cijfers tegen Uball

WERKENDAM - Zaterdag (21-12) speelde BC Virtus de belangrijke thuiswedstrijd tegen Uball uit Utrecht. Er moest gewonnen worden en dat deden de Werkendammers dan ook: 92-78.

Opvallend was dat Virtus, na de gevoelige nederlaag in Groningen vorige week, zich in korte tijd kon herpakken. In een gezellige goed gevulde Sporthal de Crosser ging het ook nu weer niet van een leien dakje, nog altijd is Daan van de Pol geblesseerd en Cas Vos speelde licht geblesseerd.

Het net boven Virtus staande Uball had vorige week een knappe overwinning behaald tegen Harlem Lakers en kwam met vertrouwen naar Werkendam. Virtus speelde geconcentreerd en in een gelijk opgaande wedstrijd bleef het tot het laatst toe spannend. Langzaam bouwde Virtus, puntje voor puntje, een kleine voorsprong uit. Bijna het gehele team kwam aan score toe en Coach Dusan kon goed door wisselen en sommige spelers sparen voor de finale. Ruststand 44-37.

Inspiraties
Na de rust in het derde kwart bleven de teams dicht bij elkaar. In het vierde kwart kon Virtus definitief afstand nemen dankzij de aanvallende inspiraties van Martijn Both en Gavin van den Wall. Maar zeker zo belangrijk en misschien wel beslissend was de rebound kracht van Patrick Both en Cas Vos. De Virtus defence was zonder meer een team effort en heeft uiteindelijk deze wedstrijd gewonnen. Eindstand 92-78.

Komend weekend zijn er geen wedstrijden, de week daarop in het nieuwe jaar 04-01 speelt Virtus zaterdagavond thuis om 19.30 uur voor de beker tegen Landskampioen Landstede Hammers, een wedstrijd die niet gemist mag worden. (BC Virtus)Deel dit bericht met je vrienden!