vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

IMS/Voltena Dames1 stevig genesteld in top 3

8 december 2019 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Bij sommige wedstrijden hoef je niet op de ranglijst te kijken. Dat zijn wedstrijden op zich. Zo ook de wedstrijd in de topdivisie bij de dames, waar IMS/Voltena Dames 1 de dichtstbijzijnde uitwedstrijd speelde tegen Sliedrecht Sport Dames 2. Een echte derby dus, en dat werd het ook. Het vele publiek dat uit de gemeente Altena de oversteek over de Merwede had gemaakt, had dat niet voor niets gedaan. Het werd een meeslepende, en bij vlagen spannende wedstrijd.

De eerste twee sets waren met duidelijke cijfers voor IMS/Voltena. Na telkens een kleine achterstand aan het begin van de set, was het aan het einde van de sets erop en erover, met standen van 25-19 en 25-18. De derde set gaf een ander beeld te zien. Hier liepen de meiden van IMS/Voltena achter de feiten aan, ook veroorzaakt doordat Sliedrecht Sport zich aanpaste door een aantal posities door te draaien. Het effect hiervan was dat de set uiteindelijk met 25-21 naar de meiden uit het Baggerdorp ging.

Anticiperen
Coach Johan van Vliet van IMS/Voltena zag waar het mis ging, anticipeerde, en de meiden van IMS/Voltena haalden het beste in zichzelf naar boven. Het massaal meegereisde publiek ging er nog eens goed achter staan. Sterk verdedigend werk, en het goed uitvoeren van de meegekregen opdrachten leidden tot een stevige 25-14 setwinst in de vierde set, waarmee de 3-1 overwinning en het maximale aantal van 3 wedstrijdpunten binnen waren. Met slechts 3 punten achter de koploper nestelt IMS/Voltena zich hiermee stevig in de top 3 van de topdivisie.

Toegang gratis
De eerste helft van de competitie is bijna ten einde, nog één wedstrijd te gaan. Komende zaterdag 14 december komt Sudosa Desto Dames 1 uit Assen op bezoek in topsportcentrum De Crosser in Werkendam. De wedstrijd begint om 19.00 uur en de toegang is gratis. (IMS/VOLTENA)

(Archieffoto ter illustratie IMS/VOLTENA)