Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'PSV De Roef wordt verplaatst ' De plek aan de Roef 5 (rechtsonder) wordt de nieuwe locatie.
08okt

PSV De Roef wordt verplaatst

SLEEUWIJK - De race lijkt gelopen. Het college van B en W van de gemeente Altena heeft de mogelijkheden in kaart gebracht en ziet verplaatsing van Paardensportvereniging De Roef naar het adres Roef 5 als het best haalbare alternatief. De atletiekbaan komt daarmee dan recht achter het Altena College. In december legt het college een voorstel hierover voor aan de raad.

Altena Road Runners en het Altena College zien een inpassing volledig achter de school als de meest optimale locatie. Maar aan snelheid in de uitvoering van de plannen hecht men meer. 

De paardensportvereniging wil op deze locatie een hippisch centrum ontwikkelen. Bij de inpassing op de locatie is rekening gehouden met toekomstige uitbreidingen die de komst van een hippisch centrum mogelijk moeten maken. Een doorontwikkeling op de nieuwe locatie is dus mogelijk.

Start

De twee projecten worden voorbereid en uitgevoerd met betrokken partijen en de betrokken sportbonden, de Atletiek Unie en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Er kan evenwel pas worden gestart met de realisatie van de atletiekaccommodatie als de paardensportvereniging is verplaatst. De gemeente die eigenaar is van de grond en opstallen aan de Roef: ‘De verhuur van de opstallen op Roef 5 is opgezegd, maar loopt tot juni 2020 door. Pas daarna kan worden gestart met de feitelijke werkzaamheden voor de verplaatsing van de paardensportvereniging.’

(Foto Google Maps)

Zie ook:
Atletiekaccommodatie in zicht (vr, 24 nov 2017)
Aanleg atletiek- en hockeybaan in pauzestand (do, 15 dec 2016)
'Druk op de ketel' voor aanleg atletiek- en hockeyvelden (zo, 13 nov 2016)
Jeugdatletiek bij Altena Road Runners groeit verder door (wo, 7 nov 2012)
Atletiekbaan mogelijk naar Sleeuwijk (do, 16 aug 2012)


Deel dit bericht met je vrienden!