Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Biesbosch Open Water Race 2000 euro voor goede doel' Het plaatje bij de start zag er strak uit.
15sep 2019

Biesbosch Open Water Race 2000 euro voor goede doel

WERKENDAM / SLEEUWIJK – Onder een strakblauwe lucht werd zaterdag (14-9) tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk de Biesbosch Open Water Race georganiseerd. Met een watertemperatuur van 18 graden, een strakke organisatie en een recordopbrengst voor het goede doel werd het een geslaagd evenement.

Wethouder Peter van der Ven gaf het startschot voor de openwaterwedstrijd. Voor Van der Ven was het een bijzondere opening. In het radioprogramma OKE Magazine afgelopen woensdag werd de wethouder spontaan benaderd met de vraag voor welk sponsorbedrag ook hij een rondje mee zou zwemmen. 500 euro bleek de limiet. De actie voor het goede doel loopt inmiddels en het lijkt er op dat de wethouder in 2020 een rondje mee gaat zwemmen. Echt bekend met de zwemsport is hij niet. Van der Ven liet weten te gaan trainen voor deze mooie uitdaging.

Goede doel

De Biesboschzwemmers hadden ook deze editie van de Biesbosch Open Water Race een speciaal goed doel. Alle inschrijfgelden hiervoor gaan naar Stichting ALShetjeraakt. Voor de wethouder was dat een reden te meer om de uitdaging aan te gaan. Veel deelnemers sprongen dan ook in het water voor Stichting ALShetjeraakt. De ziekte ALS raakte de Werkendamse zwemvereniging zelf ook.

De Biesboschzwemmers haalden tweeduizend euro op voor de stichting uit Gorichem.

Negentig vrijwilligers waren in touw om de diverse wedstrijden in goede banen te leiden. In totaal gingen iets meer dan 300 deelnemers het water in. De afstanden verschilden per wedstrijd, de deelnemers hadden de keuze 1000, 2000 of 5000 meter.

(Foto’s video OkéFM)

Zie ook:
Sportwethouder Peter van der Ven te water voor het goede doel? (do, 12 sep 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!