Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste Biesbosch Zwemtocht goed voor 125 deelnemers' Er deden 5 Biesboschzwemmers mee.
07sep 2019

Eerste Biesbosch Zwemtocht goed voor 125 deelnemers

WERKENDAM - De eerste editie van de Biesbosch Zwemtocht bracht ongeveer 125 zwemmers en zwemsters naar de Biesbosch. Bij het Biesbosch Museumeiland was het een drukte van belang. Er kon gekozen worden tussen 2,5 en 5 kilometer zwemmen. De 5 startte bij het huisje van Maltha; de 2,5 zwom vanaf het museum en weer terug. Aan de 5 kilometer deden vijf leden van de Biesboschzwemmers mee.

Rond de klok van zeven uur startte Paul Wijnja, Robin Iking, Richard Tiemstra en Chimène en Erik Huisman voor hun tocht door de Biesbosch. Robin en Paul namen direct het voortouw en na ruim vijf kwartier zwemmen waren zijn één van de eersten die in de buurt van het museum aan kwamen zwemmen.

Onduidelijk

Tegelijk met de eerste deelnemers van de 2,5 kilometer was het enigszins onduidelijk hoe er was gefinisht. Paul was als tweede bij de finish en enkele minuten daarna kwam Robin. De tijden waren ongeveer één uur en 17 minuten en één uur en 20 minuten.

Een klein kwartier na Paul en Robin kwam Erik bij de finish gevolgd door Richard en Chimène. Chimène was de jongste deelneemster en na ongeveer 100 minuten was ze aan de finish. De winnaar, heette toevallig ook Paul, komt over een week naar de BOWR om daar deel te nemen aan de 5 kilometer prestatietocht.Deel dit bericht met je vrienden!