vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Biesboschzwemmers tonen vorm

13 mei 2019 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - ANDEL:  Voor de jonge Biesboschzwemmers stond er dit seizoen nog een wedstrijd op de kalender. Voor de Biesboschzwemmers verliep deze voorspoedig. De 23 zwemmers wisten bijna 30 persoonlijke records en een clubrecord te zwemmen. Voor vier meisjes vormde deze wedstrijd een mooie voorbereiding op de komende regiokampioenschappen.

Het clubrecord werd gezwommen door Tess Vonk op de 200 wisselslag. Zij wist haar eigen record met ongeveer tien seconden aan te scherpen en wist binnen de drie minuten te finishen. Op haar tweede nummer, de 50 meter vrije slag, bleef ze net boven haar inschrijftijd. Zwemmaatje Lars de Kooter zwom hetzelfde programma, hij wist echter zijn 50 vrije slag wel sneller dan ooit af te leggen en bleef op de ‘wissel’ net boven zijn tijd steken. Beide zwemmers mogen in juni aan Brabantse minioren finales deelnemen. Dit geldt ook voor Amy de Kooter en Maud Vonk. Beide wisten zich te verbeteren op de 100 schoolslag en Maud mag ook de 50 vlinderslag dan zwemmen. Voor Hannah Vink wordt het afwachten of haar verbetering op de 100 vrije slag voldoende is om bij de snelste 24 meisjes te horen.

Mirte Delleman, Arjan Groenewegen, Amy den Haan, Anne Lisman, Tessa Mandemakers, Shanya Muilenburg, Jorja van Oord, Herbert Schouten en Carlo Speksnijder kwamen op nummers aan de start waarop zij zich niet kunnen plaatsen voor de finales, maar dat wil niet zeggen dat zij slecht gezwommen hebben. Allen wisten minimaal één persoonlijk record te zwemmen en dan gebeurde dan meestal met meerdere seconden. Voor Shanya was dit haar eerste wedstrijd en zij wist het heel goed te doen en wat nog belangrijker is, het gebeurde met een grote glimlach.

Goede vorm
Naast deze jonge zwemmers deden er ook zwemmers mee die ouder zijn dan 11 jaar. De meesten zwommen 50 rug- en vrije slag. Nicole Bogers, Floor van Dijk, Romée van Rossem en Roos Suppers lieten zien in een goede vorm te verkeren. Allen startten op de 50 ‘vrij’ en Floor en Romée wisten zich op dit nummer te verbeteren. Over twee weken mogen ze ook dit nummer zwemmen in Eindhoven tijdens de regio kampioenschappen van Zuid-Nederland. Floor verbeterde zich ook nog op de 100 vlinderslag en Romée en Roos op de 50 ‘rug’. Margonda Versluis en Rik Vink zwommen ook nieuwe toptijden. Margonda deed dit op de vrije slag en Rik op beide nummers.

Estafettes
De afsluitende estafettes leverden de winst op bij de zwemmers tot 8 jaar. Deze ploeg bestond uit Mirte, Arjan, Amy de Kooter en Maud. Zij zwommen de 4x25 vrije slag, terwijl de zwemmers vanaf 9 jaar naar de tweede plaats zwommen. Zij moesten de 4x50 wisselslag zwemmen en Hannah, Lars, Tess en Anne deden er alles aan om de eerste te plaats te veroveren wat dus net niet lukte.

De komende twee weekenden zullen een aantal zwemmers deelnemen aan de Regio Kampioenschappen in Eindhoven en in het pinksterweekend mogen zes  jonge zwemmers aan de start verschijnen van de minioren finales in Tilburg.

Lees meer over:

sport Biesbosch zwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.