vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Half dozijn medailles voor masters Biesboschzwemmers

7 mei 2019 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In het vorig jaar geopende zwembad Amerena te Amersfoort hebben zes leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2019 lange baan (ONMK2019lb). In totaal kwamen de zes zwemmers tot 27 persoonlijke en twee estafette starts. De oogst na drie en een halve dag zwemmen was één gouden en vijf zilveren medailles. Daarnaast werd er nog één Brabants mastersrecord gezwommen, elf mastersclubrecords en dertien persoonlijke records.

Annett e Wijnja was met één gouden en drie zilveren medailles de meest succesvolle deelnemer namens de Werkendamse zwemclub. Annette was op de 200 meter schoolslag de beste in haar categorie en daarnaast wist ze op de 400m vrije slag, 200m rugslag en 100m schoolslag naar het zilver te zwemmen. Op de 50 en 100 meter rugslag eindigde Annette op de vijfde plaats. De tijd van Annette op de 400 ‘vrij’ was goed voor een persoonlijk record van ruim tien seconden.

Paul Wijnja behaalde op de 400 meter vrije slag een zilveren medaille. Hij verraste door, in een nieuw Brabants en clubrecord, naar de tweede plaats te zwemmen. Op de 200 vrije slag eindigde Paul net naast het podium en op de 50 vrije slag werd Paul vijfde. Ook op de 50 vlinderslag en 100 meter vrije slag eindigde Paul in de top tien.

De laatste medaille werd behaald op de 4x50 meter wisselslag estafette. Nico Swart, Françoise Duran, Paul en Annette wisten in de categorie gemend 200 -239 jaar beslag te leggen op de tweede plaats met een voorsprong van ongeveer een seconde op de derde plaats.

Françoise, Nico en Wouter wisten allen één of meerdere keren net naast het podium te eindigen. Françoise deed dit op de 100 vlinderslag en 200 schoolslag. Op vijf van de zes nummers wist zij nieuwe toptijden te zwemmen. Nico eindigde drie keer net naast het podium en hij deed dit op de 50 en 200 rugslag en de 50 schoolslag. Op de 200 ‘rug’ wist hij zijn persoonlijke en clubrecord aan te scherpen. Voor Wouter was er de ondankbare vierde plaats op de 800 meter vrije slag, maar hij wist wel zijn clubrecord met twee seconden aan te scherpen. Aan het begin van het toernooi had Wouter al het clubrecord aangescherpt op de 1500 meter vrije slag. Wouter zwom de dertig banen in het 50 meterbad ruim 23 seconden sneller. De laatste vierde plaats werd op het laatste nummer van het toernooi behaald. De estafetteploeg op de 4x50 meter vrije slag bestaande uit Nico, Paul, Françoise en Annette wist dit na een lang toernooi nog te realiseren.

Sander van Tilburg was de laatste deelnemer en hij kon door omstandigheden alleen de 1500 meter vrije slag zwemmen. Sander zwom op de eerste dag een nieuw persoonlijk record van 24 seconden en hij werd vijfde bij de heren 35-plus. Zijn tussentijden op de 400 en 800 meter waren ook goed voor clubrecords.

Voor de masters is de eerste volgende wedstrijd in het pinksterweekend, dan staat de derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel op het programma. De wedstrijd wordt gehouden in Veldhoven en traditioneel begint deze wedstrijd rond koffietijd ’s morgens.