Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buitenbeentjes brengen Bevrijdingsvuur Wageningen naar Hank' Bij aankomst zal op het Warmondplein de fakkel worden ontstoken.
30apr

Buitenbeentjes brengen Bevrijdingsvuur Wageningen naar Hank

ANDEL / HANK: Prinsentuin Andel is al 15 jaar de thuisbasis van Roparunteam de Buitenbeentjes. Dit jaar lopen de lopers niet alleen met Pinksteren van Hamburg naar Rotterdam. Ze brengen dit jaar ook het vrijheidsvuur van Wageningen naar Hank.

Roparunteam De Buitenbeentjes van Prinsentuin Andel zal van 4 op 5 mei het Vrijheidsvuur ophalen in Wageningen en naar Hank brengen. Rond middernacht zullen, na de ceremonie, tientallen teams op het 5 Mei Plein starten en het vuur verspreiden over heel Nederland. De Buitenbeentjes rennen in estafettevorm via de Grebbenberg, door de Betuwe, door de Bommelerwaard en via verschillende plaatsen in Altena naar Hank. De route telt zo’n 80 kilometer. Bij aankomst zal op het Warmondplein de fakkel worden ontstoken.

Vuur
Het initiatief komt van de voorzitter van Oranje Comité Hank, Bas Smits. Hij is ook teamlid van De Buitenbeentjes. Het Oranje Comté haalt het vuur normaliter om de vijf jaar op, als Bevrijdingsdag in Nederland groots wordt herdacht. “Het lijkt me ook wel bijzonder om de nachttraining van De Buiteenbeentjes op deze manier extra cachet te geven en daarom komt het vuur ook dit jaar naar Hank”, aldus Smits.

Inzamelen
De Buitenbeentjes lopen met Pinksteren de route Hamburg – Rotterdam, een afstand van 570 kilometer. Het geld dat zij daarmee inzamelen, gaat naar palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit jaar doen zij voor de vijftiende keer mee. Volg De Buiteneentjes via Facebook en www.debuitenbeentjes.nlDeel dit bericht met je vrienden!