dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Masters Biesboschzwemmers ploeg van het jaar 2018

4 december 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een week na de Brabantse WinterKampioenschappen namen de masters van de Biesboschzwemmers deel aan de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Dertien zwemmers die ouder zijn dan 20 jaar deden daar op diverse nummers mee. Na ongeveer vier uur zwemmen gingen de BBZ-masters naar huis met negen clubrecords, twee wedstrijdrecords en een persoonlijk record.

Halverwege de wedstrijd werden de Biesboschzwemmers uitgeroepen tot mastersploeg van het jaar 2018 vanwege de integratie van de zwemmers van Den Doorn. De zwemvereniging uit Almkerk en Nieuwendijk is dit jaar gestopt en het overgrote deel werd lid van de Biesboschzwemmers.

Records
De middag begon met de 4x100 meter wisselslag estafette en als startzwemmer wist Nico Swart daar zijn persoonlijke record op de 100 rugslag met ruim een tiende aan te scherpen. Eerder in de week had Nico de wens uitgesproken een tijd te willen zwemmen die sneller was de één minuut en 14 seconden. De ploeg, bestaande verder uit Marco van der Laan van Maastrigt, Paul Wijnja en Wouter van der Stelt, wist het mastersrecord bij de heren 160-plus te verbeteren. In hetzelfde programma zwommen Sabrina Boekhout, Tonny Klop-Methorst, Bastiaan Baggerman en Sander van Tilburg ook een clubrecord bij de gemengde ploeg in de categorie 120-plus. Aan het einde van de wedstrijd werden er opnieuw twee clubrecords bij de estafettes verbeterd. Paul, Wouter, Antoinette Kant en Annette Wijnja deden dit op de 4x100m vrije slag bij de 200-plus gemengd en Sander, Erik Huisman, Tonny en Sabrina in de 120-plus categorie. Naast zijn persoonlijke record op de 100 rugslag wist Nico op de 50 en 100 rugslag, 100 schoolslag en 400 wisselslag clubrecords te zwemmen.

Het laatste clubrecord was voor Tonny op de 100 meter vrije slag. Zijn wist het koninginnenummer in iets meer van 65 seconden af te leggen en was hiermee ruim een seconde sneller dan het oude record.

Annette wist op zowel de 100 als de 200 meter schoolslag de oude wedstrijdrecords te verbeteren. Op de 100 meter haalde ze ongeveer een halve seconde van haar eigen recordtijd uit 2017 af en op de 200 meter was Annette bijna vijf seconden sneller dan het oude record uit 2013.

Neel Gielen en Ingmar Visser waren de andere zwemmers die in Eindhoven aan de start verschenen. Zij konden geen persoonlijke of clubrecords zwemmen, maar zij konden tevreden zijn over de gezwommen tijden op de sprint nummers waarop zij aan de start verschenen.

Ruimte
Aan het einde van de dag bleek dat de zwemmers die in 2018 meededen aan de vijf wedstrijden van de Zuidelijke Cirkel voldoende punten hadden gezwommen om beslag te leggen op de derde plaats. Volgend jaar een poging om hoger in te het klassement te eindigen. De eerste wedstrijd is op 23 februari 2019 in Papendrecht en de Biesboschzwemmers zijn dan de gastheer. Men wijkt uit naar Papendrecht vanwege de faciliteiten, zoals veel ruimte en de mogelijkheid om met elektronische tijdwaarneming te werken.

Lees meer over:

sport Biesbosch zwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.