donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Subsidie beschikbaar voor snelle sportverenigingen

19 oktober 2018 (door WerkendamNet)

ALTENA - De gemeente, Aalburg, Woudrichem en Werkendam staan positief over de subsidiepot voor sportverenigingen. Gerard Paans (CDA Altena) roept de clubs daarom om vooral snel te handelen: 'Op is op!'

Een subsidiepot van liefst 87 miljoen is er beschikbaar gesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hiermee kunnen alle amateur-sportclubs in heel Nederland extra subsidie krijgen voor het bouwen en onderhouden van gebouwen en velden, maar ook voor aanschaf van nieuwe sportmaterialen.

De drie colleges hebben inmiddels positief gereageerd op vragen Gerard Paans (CDA Altena) die wil dat deze subsidiemogelijkheid zo snel mogelijk onder de aandacht wordt gebracht bij alle sportclubs in Altena. De gemeente gaat een sportinformatiebrief opstellen die op korte termijn naar alle sportclubs wordt verstuurd.

Actie
Verder, zo gaven de drie colleges in een gezamenlijke brief aan, kunnen sportclubs zich melden bij de gemeente wanneer ze tegen problemen aanlopen.

Gerard Paans  is enthousiast. “Dit zijn unieke mogelijkheden voor al onze sportclubs in Altena. Het zou mooi zijn als we een deel van dit geld naar onze sportverenigingen in Altena kunnen halen. We roepen de colleges dan ook op om samen met de sportclubs in Altena snel actie te ondernemen”. Want zoals zo vaak geldt voor een subsidie…. op is op.'

Lees meer over:

subusidie sportverenigingen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.