zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Sterkte afsluiting open water Biesboschzwemmers

18 september 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De laatste wedstrijd die meetelt voor de Brabantbeker 2018 werd gehouden in De Lithse Ham in Lith. Namens de Biesboschzwemmers kwamen er 10 zwemmers aan de start en daarvan mocht de helft naar het podium komen. Naast de wedstrijdprijzen werden ook de seizoensprijzen uitgereikt, opnieuw mochten vijf zwemmers naar voren komen.

De dag begon met de 1000 meter voor zwemmers vanaf 12 jaar. Bij de masters, in de categorie 40 tot 49 jaar, mochten Wouter van der Stelt en Erik Huisman naar voren komen. Wouter was de snelste en Erik mocht, in zijn enige open water wedstrijd van dit seizoen, een derde plaats op halen. Bij de jeugd wist Nick Lisman in zijn snelste seizoenstijd zevende te worden. Bij de jeugdzwemsters wist Chimène Huisman een sterke race te zwemmen en was ze sneller dan ooit. Net als voor Nick, was ook Julia Verhoeven vandaag in Lith sneller dan zij eerder dit seizoen is geweest. Sabrina Boekhout was weer de snelste masters van de Biesboschzwemmers, maar werd helaas vierde.

Na de pauze was het Ingmar Visser die als eerste aan de start verscheen. Ingmar zwemt schoolslag bij de masters 30-plus en vandaag werd Ingmar tweede. Zijn eindtijd was zeven honderdsten boven de achttien minuten.

Anne Lisman was de jongste deelneemster uit Werkendam en zij zwom ruim een minuut sneller dan ooit en mocht een mooie tweede plaats ophalen.

Lars de Kooter en Rens Lisman waren de laatste die aan de start verschenen en vooral Lars maakte er een spannende race van. Op het einde van de 500 meter kwam hij 0,1 seconde te kort voor een tweede plaats. Rens wist achter Lars naar de vijfde plaats te zwemmen.

Brabantbeker
Anne en Lars wisten beide in hun categorie de Brabantbeker te winnen en Rens mocht naar Lars op de derde plaats gaan staan. Sabrina en Ingmar wisten bij de masters op het podium te eindigen. Sabrina werd in het vrije slag klassement tweede en Ingmar wist beslag te leggen op de derde plaats. In het verenigingsklassement wisten de Biesboschzwemmers zesde te worden.

Andere zwemmers die het klassement vol wisten te zwemmen waren Chimène Huisman (5e), Nick Lisman (4e), Julia Verhoeven (5e), Robin Iking (6e) en Wouter van der Stelt (7e).

Kalender
De komende maanden gaan de stoelen, tenten en andere spullen voor het open water zwemmen de kast in, want het seizoen zit er op. In juni volgend jaar zullen de eerste wedstrijden weer gezwommen gaan worden en hoogstwaarschijnlijk halverwege september staat de zevende wedstrijd van de Biesbosch Open Water Race op de kalender.