donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Mooie prestaties voor Biesboschzwemers in open water

27 augustus 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In het Wilhelminakanaal werd een openwaterwedstrijd gehouden waaraan tien Biesboschzwemmers deelnamen. In hetzelfde water werd een triathlon georganiseerd. Hieraan deden drie leden mee. Tijdens beide evenementen werden mooie prestaties geboekt.

Bij de openwaterwedstrijd wist Ingmar Visser naar het goud te zwemmen op de 1000 meter schoolslag. Zijn tijd was langzamer dan eerder dit seizoen, maar goed genoeg voor de eerste plaats. Wouter van der Stelt en Robin Iking wisten beide in hun categorie naar een derde plaats te zwemmen. Zij deden dit op de 1000 meter vrije slag, ook bij de masters net als Ingmar. Wouter en Robin moesten het wel afleggen tegen Sabrina Boekhout. Zij was sneller dan beide heren.

Sabrina was ook sneller dan de jongere zwemmers Chimène Huisman, Julia Verhoeven en Nick Lisman. Van deze drie was Chimène de snelste voor Nick en Julia. Julia was niet tevreden, met haar tijd op de vrije slag, maar over de 1000 meter schoolslag die zij aan het begin van de dag zwom was ze heel tevreden.

Anne en Rens Lisman en Lars de Kooter waren de laatste drie zwemmers die meededen. Anne en Rens wisten hun beste tijden met minuten aan te scherpen en Lars was ongeveer een halve minuut sneller dan eerder dit seizoen.

Triathlon
Bianca den Besten, Erik Huisman en Pieter Vink waren de drie zwemmers die meededen aan de triathlon. Zij moesten 750 meter zwemmen, 20 kilometer zwemmen en 5 kilometer lopen. Alle drie hebben al enige ervaring met triathlons. Erik had vorig jaar al meegedaan in Oosterhout en hoopte dit jaar sneller te zijn, maar helaas was hij een minuut langzamer. Het zwemmen ging wel beter, maar het fietsen en lopen ging minder goed dan een jaar eerder. Voor Pieter en Bianca was het hun eerste deelname in Oosterhout. Pieter was tevreden, terwijl Bianca veel tijd verloor met het zwemmen en dankzij de vele aanmoedigingen langs het parcours de wedstrijd heeft afgemaakt.

OWR
Op zaterdag 8 september organiseren de Biesboschzwemmers de Biesbosch Open Water Race ter hoogte van de Kooikamp/Vijcie in Sleeuwijk. Naast het wedstrijdprogramma kunnen ook recreanten meedoen, er zijn ook enkele  zogenaamde prestatietochten. De afstanden die gezwommen kunnen worden zijn 250, 500, 1000 en 5000 meter. Voor de laatste twee moet je minimaal 12 jaar zijn en het geld dat je moet betalen worden gestort op de rekening van Stichting ALShetjeraakt. Zij halen geld op om onderzoek naar de diagnose en behandeling van A.L.S. mogelijk te maken.

(Archiefbeeld BBZ)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.