Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Lars de Kooter 4e in open waterwedstrijd ' Lars kwam op twee wedstrijdonderdelen aan de start (archiefbeeld).
31jul 2018

Lars de Kooter 4e in open waterwedstrijd

WERKENDAM - Het afgelopen weekend (29 en 30-7) werd in Heerjansdam een open waterwedstrijd georganiseerd. Namens de Biesboschzwemmers kwam Lars de Kooter op twee wedstrijdonderdelen aan de start.

Lars startte op de eerste dag op de 500 schoolslag en hij deed dit voor de eerste keer. In een goede race wist hij als vierde te eindigen van de acht. Bijzonder feit daarbij: de vier zwemmers die eerder eindigden dan de Werkendammer zijn twee jaar ouder. 

Een dag later kwam Lars aan de start van de 500 meter vrije slag. Deze keer kon hij de snelste jongens niet volgen en moest hij genoegen nemen met een plaats in de achterhoede. Zijn tijd was exact dezelfde tijd als drie weken geleden in Vianen. Toch was de race in Heerjansdam beter omdat Lars deze keer bijna de volledige afstand in vrije slag zwom, terwijl hij in Vianen vaak schoolslag zwom.

Heerjansdam
Eigenlijk had de wedstrijd in Amstelveen moeten zijn, maar op die locatie werd blauwalg gevonden en de KNZB wist binnen enkele dagen, met de organisatie van de wedstrijden in Amstelveen en Heerjansdam, alles te verplaatsen.

Over enkele weken zal Lars mogelijk weer in Heerjansdam zwemmen, omdat dan de eigenlijke wedstrijd daar georganiseerd wordt. Misschien dat Amy de Kooter dan ook aan de start verschijnt. Haar deelname aan de prestatietocht dit weekend doet haar naar meer smaken.Deel dit bericht met je vrienden!