Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Openwaterzwemmen voor Stichting ALShetjeraakt'
23jul 2018

Openwaterzwemmen voor Stichting ALShetjeraakt

WERKENDAM - Vorig jaar was de vijfde editie van de Biesbosch Open Water Race (BOWR) en speciaal hiervoor werd deelgenomen aan de actie ‘Zwem voor MIJ’,  een sponsoractie door de Koninklijke Nederlandse ZwemBond. Dit jaar is als goed doel gekozen voor Stichting ALShetjeraakt.

De stichting ALShetjeraakt heeft als doel om “de ziekte ALS bekend(er) te maken, de patiënten en hun naasten te steunen en geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg om deze verschrikkelijke zenuw- en spierziekte een halt toe te roepen.” Eén van de leden van de Biesboschzwemmers kreeg in oktober vorig jaar te horen dat zij deze ziekte heeft: 'We willen haar steunen door geld op te halen."

Prestatietocht
Tijdens de BOWR van 2018 wordt de 1000 meter prestatietocht omgedoopt tot ‘1000 meter voor Stichting ALShetjeraakt’. De minimale inleg aan de 1000 meter is 10 euro, maar dit mag uiteraard ook veel meer zijn. Het geld kan op de dag zelf betaald worden bij de organisatietent. De 1000 meter start om 12.00 uur en je moet minimaal een uur van te voren aanwezig zijn. Speciaal voor de hele fanatiekelingen is het mogelijk om 5000 meter te zwemmen. De 5000m staat gepland om 10.00 uur en ook hiervoor moet minimaal 10 euro betaald worden om aan deel te nemen.

De BOWR2018 zwemt op zaterdag 8 september 2018 een dag voor Amsterdam City Swim waar deelnemers 2000 meter in de Amsterdamse grachten zullen zwemmen. Op 9 september doen ook enkele Werkendammers mee, namelijk Jolanda en Jade Groeneveld en Miranda van Ballegooijen. Degene die 2000 meter of Amsterdam te ver vinden kunnen dus een dag eerder hun steentje bijdragen door in Werkendam het water in te duiken. Dat kan bij de weilanden tussen Werkendam en Sleeuwijk, Kooikamp 10, 4254 LJ.

Meer informatie is te vinden op www.bowr.nlDeel dit bericht met je vrienden!