Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kozakken Boys 4 - en 5 - kampioen' Het feest duurde tot in de late uurtjes.
06jun 2018

Kozakken Boys 4 - en 5 - kampioen

WERKENDAM - Zaterdag 2 juni gaat de geschiedenisboeken in van de enige voetbalclub in Werkendam. Na een periode van elf jaar zonder successen en enkele kwakkelende seizoenen, lukte het Kozakken Boys 4 om de titel te veroveren in de vierde klasse-10.

Na een redelijk constant seizoen, met dertien gewonnen wedstrijden, drie keer gelijk spel en twee verliespartijen, bleek Kozakken Boys 4 de langste adem te hebben in de ijzersterke competitie.

Vanaf het begin van het seizoen was het al vrij snel duidelijk dat het vierde de titelstrijd aan moest gaan met Sliedrecht, Rijsoord en SVS'65. Waar laatstgenoemde als eerste afvied, moest Rijsoord het hoofd één speelronde eerder ook buigen. Op het oog had Sliedrecht de beste papieren voor de laatste speelronde, maar mede omdat Hardinxveld zijn sportieve plicht deed ten opzichte van Kozakken Boys, werd de kampioensschaal hals over kop naar Sportpark Meihoven gebracht.

Donderspeech
Onder toeziend oog van de vaste supportersschare moest Kozakken Boys 4 eerst nog zien af te rekenen met Ameide 5. Na een vliegende start met een, op het oog houdbare, vrije trap van Stefan kwam het team al snel op 0-1. Hierna zakte het niveau van de wedstrijd ver weg, en had het vierde elftal geluk met enkele om zeep geholpen kansen van Ameide. De 0-2 van Teus kwam dan ook als een bevrijding.
Een donderspeech in de rust van interim-coach Dick Damen stelde orde op zaken. Kozakken Boys 4 liep, in een al snel gelopen tweede helft, uit naar 1-8 dankzij goals van (nog een keer) Teus, Gerco, Benny, Mark en Michael (twee keer).

Feest
Na het laatste fluitsignaal werd direct contact gelegd met de contactpersoon op het andere veld in Hardinxveld. Het positieve nieuws kwam waarop het feestgedruis in Werkendam los barstte. Het feest werd gevierd, onder het genot van een heerlijke barbecue, met het ook kampioen geworden vijfde elftal en duurde tot in de late uurtjes. Het was een geslaagde avond. (Tekst en foto Kozakken Boys)Deel dit bericht met je vrienden!