Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bij Koppelwedstrijd 2018 bleef niemand zonder vis' Er werd gevist op drie vijvers in Hank verdeeld over drie vakken.
30mei 2018

Bij Koppelwedstrijd 2018 bleef niemand zonder vis

HANK - Zaterdag 26 mei 2018 werd op Nationale hengeldag de federatieve koppelwedstrijd Junior-Senior 2018 van Federatie de Alm en Biesbosch gevist. Dit gebeurde in Hank, zowel de loting als het vissen op de vijvers. Twintig deelnemende koppels hadden zin in. Er werd gevist op drie vijvers in Hank verdeeld over drie vakken.

De loting en prijsuitreiking vonden plaats in ’t Uivernest in Hank, vlak bij de vislocaties. Om 13.30 uur werd gestart met stralend weer. Alle koppels wisten redelijk wat stuks te vangen en enkele koppels sleepten een zeelt of brasem binnen en eindigden daarmee direct bovenin het klassement. 

Prijsuitreiking
Om 15.30 uur werd gestopt en kon er worden gewogen. In ‘t Uivernest werd, na de verloting, de prijsuitreiking gehouden. Voor de eerste drie koppels in iedere vak was er zowel voor de Junior als Senior een prijs. De Junioren konden kiezen uit een mooie prijzentafel aan hengelsportmaterialen en voor de senioren waren er dit keer in verband met  de warmte levensmiddelenpakketten. De overige Junioren konden eveneens kiezen uit hengelsportmateriaal.

Winnaar van de editie 2018 werden Bryn en Peter Klootwijk van HSV Groot Woudrichem met 5.074 gram uit vak A, tweede werden Jelle Colijn en Arie Pruissen van HSV De Biesbosch met 4.292 gram uit vak C en derde werden Henk Grauss en Cornelis-Jan van Maastricht met 2.889 gram uit vak B. In totaal werd 44.860 gram vis gevangen.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement. De Federatie laat nog weten: 'Hopelijk in 2019 toch weer wat meer animo omdat onze sport nog steeds meer aan het vergrijzen is.'Deel dit bericht met je vrienden!