Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Goede prestaties Badmintonners Cross Smash' Regioteam 1
29apr

Goede prestaties Badmintonners Cross Smash

WERKENDAM - Kermis in het dorp of niet, Regioteam 1 en Opstapteam 2 speelden een inhaalwedstrijd uit tegen SNA Badminton uit Bleskensgraaf. Regioteam 1 had even zicht op de overwinning, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. Opstapteam 2 boekte daarentegen een verdiende 1-7 overwinning en houdt het eventuele kampioenschap in eigen hand.

Regioteam
Regioteam 1 (onder 17 jaar) trad aan met Gernine Koek, Kim Beumer, Daniel Schermers en Joris de Jong. Nadat het damesdubbel met 19-21 in de derde set werd gewonnen, werd de herendubbel met dezelfde cijfers eveneens in een derde set verloren. Ook de dames- en herenenkels werden eerlijk verdeeld, zodat na zes wedstrijden de tussenstand 3-3 was. In hun gemengddubbel hielden Gernine en Joris hun tegenstanders goed bij tot de helft van de sets, maar zagen SNA Badminton in beide gevallen de set winnen. Het laatste gemengddubbel van Kim en Daniël werd de vijfde driesetter. In deze laatste wedstrijd was tot 21-21 nog alles mogelijk. Bij een gelijke stand vanaf 20 gelijk moet met twee punten verschil de set gewonnen worden (tot maximaal 30 punten). Dit maal trok Cross Smash met 21-23 aan het langste eind en werd het duel terecht in 4-4 beslist.

Opstapteam
Met nog drie wedstrijden te spelen had Opstapteam 2 (onder 15 jaar) het kampioenschap nog volledig in eigen hand, maar daarvoor moest een (ruime) overwinning worden geboekt in Bleskensgraaf. Het team dat in actie kwam met Sophie Smaal, Dirk Alberts, Boaz Visser en eerstejaars Rick de Kruif, wist zeven van de acht wedstrijden in twee sets te winnen. Alleen Sophie moest in drie spannende sets haar meerdere erkennen in het enkelspel. Ongeacht de uitslag tegen Shuttle Up op 26 mei, zullen Opstapteam 1 en 2 op 2 juni in De Crosser te Werkendam uitmaken wie zich kampioen onder 15 jaar mag noemen. Het andere team is dan zeker van de tweede plaats.

Foto BC Cross Smash - (vlnr achter) Daniel Schermers, Kylian Bot en Joris de Jong (voor) Marlies de Jong, Kim Beumer en Gernine KoekDeel dit bericht met je vrienden!