Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'NBB boort BC Virtus kampioenschap door de neus' Ondanks de teleurstelling en emotie werd de pot door de Werkendammers wel gewonnen.
23apr 2018

NBB boort BC Virtus kampioenschap door de neus

WERKENDAM - Een (te) laat besluit van de Nederlandse Basketbalbond (NBB) zorgde er vrijdag (20-4) voor dat BC Virtus het kampioenschap door de neus werd geboord. De club was kandidaat nummer één voor de titel.

Op de website legt de club uit wat er gebeurd is: 'Tot vrijdagmiddagmiddag 14.00 uur was heel Werkendam in de veronderstelling, dat Virtus bij een zege kampioen zou worden van de landelijke Eerste Divisie B. Op dat tijdstip plofte er een mail in de box van het secretariaat, dat het Bredase Barons uit de competitie was gezet wegens het niet nakomen van taken (levering scheidsrechters). Dit impliceerde dus, dat Virtus 4 punten aftrek kreeg, omdat de Werkendammers tweemaal hadden gewonnen van Barons. Concurrent Dreamfield had één keer verloren van de ploeg uit Breda en hoefde deze zaterdag niet te spelen tegen hen. Virtus stond door dit dispuut nu op de tweede plaats met 2 punten achterstand. Mocht Virtus winnen, dan zouden beide teams gelijk eindigen, maar door een beter onderling resultaat zou Dreamfield het kampioenschap in de schoot geworpen krijgen. Reglementair is het helaas correct. Alleen de manier van communiceren door de NBB is ver beneden peil en tart iedere beschrijving. Bijzonder negatief uniek in de Nederlandse sportgeschiedenis.

Reeds in februari werd de NBB ingelicht over de situatie rond Barons. Deze mededeling bleef dus maandenlang in een bondsbureautje liggen, totdat de Commissie van Beroep, de uitspraak was aangevochten door Barons, de NBB er zelf op wees dat de uitspraak grote gevolgen kon hebben voor de nummer één en twee in de betrokken competitie! Dat essentiële bericht ontving de Bond op 12 april en het bleef nog steeds stil. Door deze blunder wist Virtus van niets en in deze toch al zo emotionele week werd het kampioenschap voorbereid.'

Overlijden
Op donderdag 19-4 vond de uitvaart plaats van oud-voorzitter Chris van der Wiel. Hij stond de afgelopen 13 jaar aan de basis van de wederopstanding van Virtus en zette zich met hart en ziel in voor de totale vereniging. Rik Cornet  sprak namens het bestuur van de club een In Memoriam uit. Daarna somde Heren1-coach Edwin Dekkers de verdiensten van Chris op en overhandigde zijn drie aanwezige zoons, allen oud-lid van Virtus, een aandenken namens de voltallige selectie. Voorafgaande aan de wedstrijd tegen Trajanum werd een minuut stilte in acht genomen.

Ondanks de teleurstelling en de emotie rondom de wedstrijd werd de pot met 100-58 punten overtuigend gewonnen door de Werkendammers.

www.bcvirtus.nl Deel dit bericht met je vrienden!