Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem ' Romée van Rossem naar regiokampioenschappen' Romée van Rossem wist op de 50 rugslag te voldoen aan de richttijd.
09apr 2018

Romée van Rossem naar regiokampioenschappen

WERKENDAM - Op twee plaatsen werd door leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan wedstrijden. In Hoogerheide kwamen negen masters aan de start van de tweede wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2018 en zij wisten drie persoonlijke en negen clubrecords te zwemmen. In het 50 meter bad van Oosterhout kwamen acht voornamelijk jonge zwemmers aan de start van een limietwedstrijd. Romée van Rossem wist op de 50 rugslag te voldoen aan de richttijd.

Romée heeft al vaak dichtbij een limiet gezeten, maar iedere keer kwam ze net te kort. In Oosterhout viel het kwartje deze keer de goede kant op. In een goede race wist Romée ruimschoots onder de richttijd te blijven en mag zij eind mei naar Eindhoven om daar de strijd met haar leeftijdsgenoten uit Brabant, Zeeland en Limburg aan te gaan. Naast de 50 rugslag zwom Romée ook een nieuw persoonlijk record op de 50 vrije slag.

Tijdsverbeteringen
Er wordt niet vaak in een 50 meterbad gezwommen, waardoor de zwemmers vaak grote tijdsverbeteringen laten zien of nog nooit een tijd hebben genoteerd. In Oosterhout wist Celine Besselink ongeveer 20 seconden van haar beste tijd op de 100 vrije slag te halen, maar ze was ook nog eens drie seconden sneller dan haar tijd in een 25 meter bad. Verder wisten Yara Besselink, Lars de Kooter en Tess Vonk goede tijdsverbeteringen te noteren en mooie races te zwemmen.

Voor Emma en Tessa van der Spoel was het de eerste keer dat zij een wedstrijd in een 50 meter bad zwommen en vooral de afstand viel de beide jonge meisjes op, maar ze bleven dichtbij hun tijden uit het 25 meter bad.

Annette Wijnja gebruikte deze wedstrijd als voorbereiding op de Nederlandse en Europese Masters Kampioenschappen later dit jaar en zij was heel tevreden met het resultaat op de 200 rug- en schoolslag.

Records
Robin Iking zwom voor het eerst een masterswedstrijd en hij ging naar huis met twee persoonlijke en drie clubrecords. Op de 25 school- en vrije slag verbeterde hij zijn tijden uit zijn begin jaren. Samen met Erik Huisman, Nico Swart en J.P. van Rossem zwom hij een clubrecord op de 4x50 vrije slag bij de heren 160-plus. Mark Visser, Neel Gielen en Nico zwommen ook clubrecords. Mark verbeterde de records op de 100 schoolslag en 200 vrije slag en Neel deed dit op de 50 en 200 vrije slag. Nico was sneller dan het oude record op de 100 wisselslag.

Bianca den Besten wist net als Robin ook een persoonlijk record te zwemmen. Bianca was bijna zes seconden sneller op de 200 vrije slag.

Voor Rob den Besten, Erik, J.P. en Pieter Vink waren er geen persoonlijke (club) records, maar zij lieten wel mooie tijden noteren.

Den Haag
Komend weekend komen een viertal jonge zwemmers in Eindhoven aan de start van de Minior Swim Cup en de week daarna de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Begin mei zullen een aantal masters deelnemen aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Den Haag.Deel dit bericht met je vrienden!