Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dozijn BBZ-masters clubrecords' De twintig masters zwommen acht persoonlijke records en een dozijn clubrecords.
05mrt 2018

Dozijn BBZ-masters clubrecords

WERKENDAM - De eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2018, een cyclus van zes zwemwedstrijden in Zuid-Nederland, werd door de Biesboschzwemmers in Gorinchem georganiseerd. De wedstrijd is één van de evenementen die georganiseerd worden door de Werkendammers vanwege het 50 jarig jubileum. De twintig masters wisten acht persoonlijke records en een dozijn clubrecords te zwemmen.

Vijf zwemmers wisten één of meerdere clubrecords te zwemmen. Neel Gielen en Mark Visser zwommen beide drie clubrecords. Neel verbeterde de records bij de dames in de categorie 65-plus op de 25 vlinderslag en 50 en 100 vrije slag. Op de vlinderslag en 100 ‘vrij’ wist Neel ook haar persoonlijke records aan te scherpen. Voor Mark waren er verbeteringen op de kortste nummers van de vlinder-, school- en vrije slag. Aan het einde van de wedstrijd zwom Mark samen met Paul Wijnja, Pieter Vink en Harry Cornet naar een clubrecord op de 4x50 vlinderslag estafette bij de heren tussen 160 en 199 jaar.

Annette Wijnja en Richard Tiemstra wisten beide twee clubrecords te zwemmen. Bij de dames 50-plus verbeterde Annette de tijden op de 50 en 200 vrije slag. De 200 meter tijd zwom ze tijdens haar race over 400 meter. Voor Richard waren er clubrecords op de 100 rugslag en 400 vrije slag. De 100 rugslag zwom Richard voor de eerste keer en de 400 meter betekende een verbetering van ruim 30 seconden van zijn oude persoonlijke toptijd.

De laatste die een clubrecord zwom was Sabrina Boekhout, zij deed dit ook op de 400 ‘vrij’ en ze haalde ongeveer drie seconden van haar oude recordtijd af.

Bianca den Besten en Ingmar Visser wisten net als Neel persoonlijke records te zwemmen. Ingmar deed het op de 400 vrije slag met een verbetering van ruim zeven seconden en Bianca was sneller dan ooit op de 50 en 200 vrije slag. Op de kortste afstand haalde Bianca ruim een halve seconde van haar tijd af en op de 200 meter ging het om ruim anderhalve seconde. Zij deed dit tijdens de 400 ‘vrij’, die ze voor de eerste keer zwom.

Debuut
Tussen de groep van twintig zwemmers waren drie zwemsters die debuteerden tijdens een masterswedstrijd. De eerste is Elise voor den Dag, die sinds afgelopen zomer weer is gaan trainen en besloten had om te startten op de 50 school- en vrije slag. Ze verwachtte niet in de buurt van haar inschrijftijden te komen, maar tot haar verrassing waren het goede tijden. Ook Carin van Berchum zwom voor het eerst een masterswedstrijd. Carin zwom 50 rug- en vrije slag en vooral haar tijd op de vrije slag was goed. De laatste zwemster in Jolanda Groeneveld. Jolanda traint sinds een aantal jaren, maar had nooit meegedaan aan wedstrijden. In Gorinchem startte Jolanda op de 25 school- en vrije slag en iedereen was het er over eens dat zij het heel goed gedaan heeft.

Andere deelnemers waren Marianne van Berchum, Marjolein van den Berg, Rob den Besten, Harry Cornet, Jovanca van Dalen, Marjo Goelema, Erik Huisman en Pieter Visser. Voor sommige was het weer een wedstrijd voor het eerst sinds lange tijd en voor anderen één van de vele wedstrijden die gezwommen worden.

Europa
Medio april staat de tweede wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel op het programma en dan wordt er gezwommen in Hoogerheide. Twee weken eerder komen Paul en Annette Wijnja samen met Nico Swart in Amersfoort aan de start van een masterswedstrijd als voorbereiding op hun deelname aan de Europese Masters Kampioenschappen in september van dit jaar. Deze kampioenschappen worden gehouden in Kranj, Slovenië.Deel dit bericht met je vrienden!