Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Persoonlijke records op sprintnummers voor BBZ' Voor de Biesboschzwemmers kwamen drie zwemmers aan de start.
26feb 2018

Persoonlijke records op sprintnummers voor BBZ

WERKENDAM - In Oosterhout werd een limietwedstrijd op de lange baan georganiseerd. Dit houdt in dat de badlengte 50 meter is. Namens de Biesboschzwemmers kwamen drie zwemmers aan de start. Femke Golverdingen stond ook ingeschreven, maar zij kon door een ongelukje op haar werk niet zwemmen. Nick Lisman, Sacha Maas en Julia Verhoeven hebben wel gezwommen en Nick en Sacha wisten een persoonlijk record te zwemmen.

Sacha had de grootste verbetering, zij wist op de 50 vlinderslag haar tijd uit het 50 meter bad met ruim drie seconden aan te scherpen. Eerder had ze ook nog de 50 en 200 vrije slag gezwommen. Op beide nummers liet ze zien dat haar techniek aan het verbeteren is, maar ze kon haar tijden niet aanscherpen.

Nick zwom op de 50 vrije slag een klein persoonlijk record, hij wist zijn tijd met 0,03 seconden te verbeteren en zeker in het eerste gedeelte van de race zit nog ruimte voor verbetering. Later op de 100 schoolslag ging hij een serie te vroeg van start doordat de official hem dat vertelde, maar hij zwom wel een goede eerste 50 meter. In het tweede deel van zijn race merkte Nick dat hij niet in het 50 meter bad kan trainen vanwege school en moest hij meer toegeven op zijn beste tijd.

Voor Julia was het niet de leukste wedstrijd. Zij had zich ingeschreven voor de 50 vlinder- en vrije slag en de 200 wisselslag. De wisselslag was de eerste afstand en daarop was te zien dat school veel trainingstijd vergt. Ze kwam niet lekker in haar slag en bleef boven haar inschrijftijd. Niet veel later op de vrije slag sprint begon ze heel sterk, maar kon dit niet het gewenste vervolg geven. Op de vlinderslag gold exact hetzelfde, de onderwater fase van Julia was goed, maar ook hier viel de tijd tegen.

Over een week zullen twintig masters in Gorinchem de strijd met de klok aan gaan. Voor Nick, Sacha en Julia duurt het een aantal weken voordat zij weer een wedstrijd hebben.Deel dit bericht met je vrienden!