Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Cees van Maastricht 70 jaar lid vv Altena' De jubilaris is nog steeds belangstellend toeschouwer
26feb 2018

Cees van Maastricht 70 jaar lid vv Altena

NIEUWENDIJK - Het was druk vrijdag (23-2) in de bestuurskamer van v.v. Altena. Want er was iets meer te doen dan de wekelijkse beslommeringen. Een viertal leden werd vanwege een langjarig jubileum gehuldigd en op het gebied van het langst onafgebroken lid zijn, won Cees van Maastricht.

Harald Lagrouw werd gehuldigd voor 25-jarig lidmaatschap bij v.v. Altena, Leen Groeneveld voor 50-jarig lidmaatschap en Ted Branderhorst voor 50-jaar.

Opa van jovanny

En dan Cees. De meeste mensen kennen hem tegenwoordig als de opa van Jovanny. De inmiddels 82-jarige Van Maastricht is nog steeds een aandachtig toeschouwer van zijn kleinzoon, mits het weer het toelaat.

Als 12-jarige jongen (eerder kon je destijds niet lid worden) meldde hij zich aan als lid van v.v. Altena. Via de B- en de A-junioren kwam hij bij de senioren terecht. Na een gewenningsjaar in het derde elftal kwam hij in het seizoen daarna in het eerste elftal van v.v. Altena. Met spelers als Huib de Graaff en Nico Groenevelt speelde hij twee jaar van 1963 tot 1965 als rechtsbuiten in Altena 1. Daarna maakte een knieblessure een einde aan zijn actieve voetbalcarrière. Met Cees als speler werd Altena twee jaar achter elkaar kampioen.

Averechts

De meest memorabele wedstrijd die hij bij Altena speelde was een oefenwedstrijd bij RCV en Waddinxveen. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen probeerde trainer Boogers de multifunctionaliteit van zijn selectiespelers uit. Spits Nico Groenevelt stelde hij op in de verdediging en Huib de Graaff, normaal gesproken een niet te omzeilen verdediger, kwam in de spits te staan. De uitwerking was averechts. Bij rust keek Altena tegen een 7-1 achterstand aan. In de rust werden de poppetjes weer op de juiste plaats gezet en na een enerverende tweede helft werd een opvallende eindstand bereikt. Altena stapte met een 7-11 overwinning van het veld.

Na zijn blessure was Cees jaren actief als leider en wedstrijdsecretaris voor de jeugd. Ook zat hij in de redactie van Altena Klanken.

Uit handen van voorzitter Geelhoedt ontving hij een oorkonde en een bos bloemen.

(Foto vv Altena)Deel dit bericht met je vrienden!