Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Talenten Biesboschzwemmers schitteren ' Lars en Tess schitterden!
19feb 2018

Talenten Biesboschzwemmers schitteren

WERKENDAM -  Sinds 1986 wordt ieder jaar in Leiden de officieuze Nederlandse Kampioenschappen gehouden voor zwemmers tot 12 jaar. Voor het eerst sinds 2009 hebben er weer zwemmers van de Biesboschzwemmers meegedaan. Lars de Kooter en Tess Vonk zijn aan de start verschenen.

Lars kwam drie keer op het startblok, hij mocht de 50 vlinderslag, 100 school- en wisselslag zwemmen. Op alle afstanden wist Lars zich te verbeteren. Op de wisselslag was de ‘winst’ het kleinst met een halve seconde. Op de vlinderslag sprint haalde Lars bijna anderhalve seconde van zijn persoonlijke record af. Op deze beide nummers wist hij zestiende te worden van de achttien geplaatste zwemmers. Op de laatste afstand, die Lars als eerste zwom, boekte hij de grootste progressie. Lars haalde bijna vijf seconden van zijn inschrijftijd af en was hij de achtste zwemmer in de uitslag.

Tess startte op twee afstanden, namelijk de 100 schoolslag en 50 vrije slag. Zij moest het opnemen tegen meisjes die een jaar ouder zijn en dus is het knap dat zij mocht zwemmen. Op de schoolslag wist Tess ruim twee seconden van haar tijd af te halen en werd zij elfde. Op de vrije slag liet Tess een hele goede start zijn en lag zij de eerste meters voor de andere meisjes. Helaas kon zij dit niet volhouden en was ze uiteindelijk langzamer dan haar inschrijftijd. Al met al was dit een mooie kennismaking met deze wedstrijd, waar ze misschien volgend jaar wel weer op het startblok zal staan.

Finales
Over een week zullen Lars en Tess opnieuw het water induiken. De wedstrijd is in Andel en samen met ruim tien leden van de Biesboschzwemmers zal het doel zijn om de tijden te verbeteren zodat men in juni van dit jaar tijdens de Brabantse miniorenfinales mag zwemmen.Deel dit bericht met je vrienden!