Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Internationale prijs Femke Golverdingen' Femke wist op de 50 rugslag naar een derde plaats te zwemmen.
05feb 2018

Internationale prijs Femke Golverdingen

WERKENDAM - Het afgelopen weekend deden de Biesboschzwemmers aan twee wedstrijden mee. In Papendrecht kwamen vijfentwintig zwemmers aan de start van de derde competitiewedstrijd van dit seizoen. Tess Vonk wist daar het eerste clubrecord van dit jaar te zwemmen. In Antwerpen waren vier Werkendamse zwemmers aanwezig en daar wist Femke Golverdingen zich in de prijzen te zwemmen.

Clubrecord voor Tess Vonk
Tess wist op de 25 meter vlinderslag het clubrecord uit 2004 te verbeteren. Tess verbeterde haar eigen persoonlijke record met ruim vier seconden. Hannah Vink en Emma van der Spoel kwamen op hetzelfde nummer ook tot goede tijden.
Sacha Maas begon haar wedstrijd met een ruime tijdsverbetering op de 100 vrije slag. Ze bleef voor het eerst binnen de één minuut en tien seconden. Daarnaast verbeterde ze zich ook nog op de 50 ‘vrij’ en 200 rugslag. Op de 50 vrije slag bleef Nick Lisman voor het eerst binnen de dertig seconden en Redine van Breugel wist  hetzelfde nummer in exact negenentwintig seconden te zwemmen.
Naast deze verbeteringen wisten ook Marjolein van den Berg, Yara Besselink, Jade Groeneveld, Chimène Huisman, Robin Iking, Lars de Kooter, Rens Lisman, Romée van Rossem, Margonda Versluis en Rik Vink één of meerdere tijden te verbeteren.

Brons voor Femke Golverdingen
Twee maanden eerder dan normaal werd in Antwerpen een internationale jeugdwedstrijd georganiseerd. Door de ongelukkige planning, gelijktijdig met een competitieronde in Nederland, was de deelname een stuk minder dan normaal. Femke Golverdingen wist op de 50 rugslag naar een derde plaats te zwemmen bij de meisjes 17 en 18 jaar. Ze bleef Sacha Maas (vierde) en Julia Verhoeven (zesde) in deze categorie voor. Later werd Femke zesde op de 200 rugslag in deze categorie.
De laatste zwemster die meedeed was Romée van Rossem, zij kwam op twee nummers aan de start en wist drie persoonlijke records te zwemmen. Op de 50 rugslag werd Romée keurig achtste en zwom zij een seconde sneller dan ooit. Ze bleef op enkele tienden van een seconde steken van een limiet voor de Regio zomer kampioenschappen. Op de 100 schoolslag zwom Romée halverwege een nieuwe toptijd van een paar tienden. Haar eindtijd was bijna drie seconden sneller dan ooit.

De volgende competitiewedstrijd is medio maart en tot die tijd staan er nog diverse wedstrijden op de kalender, zoals bijvoorbeeld een masters wedstrijd die de Biesboschzwemmers op drie maart in Gorinchem gaan organiseren.Deel dit bericht met je vrienden!