Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ruim 30 verbeteringen voor Biesboschzwemmers' Vijf dames wisten allen minimaal één persoonlijk record te zwemmen.
30jan 2018

Ruim 30 verbeteringen voor Biesboschzwemmers

WERKENDAM - Twintig leden van de Biesboschzwemmers kwamen in Oosterhout aan de start van de tweede wedstrijd van het swimkick en minioren circuit. Daarnaast deden vijf zwemsters mee aan toegevoegde nummers. Deze vijf dames wisten allen minimaal één persoonlijk record te zwemmen.

Celine Besselink, Chimène Huisman, Kathy Maas, Romée van Rossem en Margonda Versluis zwommen 100 rug- en wisselslag en op de rugslag wisten alle vijf de meiden hun persoonlijk record aan te scherpen. Margonda wist met vijf seconden de grootste verbetering te realiseren, daarnaast was ze halverwege ook nog sneller dan ooit. Op de wisselslag zwommen Celine, Romée en Margonda naar nieuwe toptijden en deze keer had Celine de grootste verbetering.

In het tweede deel van de wedstrijd moesten de aller jongste zwemmers de 25 rug- en schoolslag zwemmen. Bij de meisjes wisten Tessa Mandemakers, Maud Vonk, Emma van Es, Mirte Delleman en Amy de Kooter zich op beide slagen te verbeteren. Voor de jongens, Tim Visser en Herbert Schouten, waren er geen verbeteringen, maar dat had er mee te maken dat zij voor het eerst meededen aan een wedstrijd.

De iets oudere zwemmers Mitchel Delleman, Sterre Vink en Kaila Vonk zwommen hetzelfde programma en wisten keurige tijden te noteren. Net als bij Herbert en Tim waren er geen verbeteringen omdat zij deze afstanden of voor de eerste keer zwommen zoals Mitchel of omdat zij voor het eerst een wedstrijd zwommen zoals Sterre en Kaila.

Sjack van Es en Tessa van der Spoel zwommen 50 rug- en schoolslag en zij wisten beide op deze nummers nieuwe toptijden te noteren. Tessa behaalde van deze twee zwemmers de grootste verbetering op de rugslag met een verbetering van dertien seconden.

Yara Besselink zwom de 400 vrije slag en 100 schoolslag. Op de laatste afstand haalde Yara ruim acht seconden van haar tijd af en dit was nadat zij de 400 ‘vrij’ had gezwommen. Yara zwom dit nummer voor de eerste keer en deed dit heel verdienstelijk.

Niels Muijt en Rens Lisman zwommen naast de 100 schoolslag, de 100 meter vrije slag. Op de schoolslag haalde Rens ruim drie seconden van zijn tijd af, maar halverwege was hij ook sneller dan ooit. Op de vrije slag was het Niels die zijn tijd met bijna twee seconden wist aan te scherpen.

Tess Vonk, Anne Lisman, Emma van der Spoel en Lars de Kooter waren de laatste zwemmers die aan de start kwamen. Zij zwommen de 100 rugslag en 50 vrije slag. Op de rugslag wist Tess zich te verbeteren, terwijl Anne en Emma dit nummer voor het eerst zwommen. Anne wist zich halverwege te verbeteren. Op de vrije slag was Lars wel sneller dan zijn inschrijftijd, maar een week geleden had hij al een snellere tijd gezwommen. Op de vrije slag wisten zowel Anne als Emma zich te verbeteren.

Over ongeveer zes weken hebben deze zwemmers weer een wedstrijd, maar in de tussentijd staan er voor een deel van deze groep nog andere wedstrijden op het programma te beginnen met een competitiewedstrijd in Papendrecht het komende weekend.Deel dit bericht met je vrienden!