Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dozijn medailles BBZ-masters' De Biesboschzwemmers scoorden een topweekend.
22jan 2018

Dozijn medailles BBZ-masters

WERKENDAM - Op twee plaatsen werd door de Biesboschzwemmers deelgenomen aan wedstrijden. In Terneuzen kwamen Marjo Goelema, Richard Tiemstra,Paul en Annette Wijnja aan de start van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen en in Oosterhout lieten Chimène Huisman, Nick Lisman en Sacha Maas zich van hun beste kant zien. De vier masters kwamen met negen goud, één zilver en twee brons naar huis, terwijl in Oosterhout Sacha een limiet behaalde voor een wedstrijd in Antwerpen.

Zevenklapper voor Annette Wijnja
Annette was ingeschreven op zeven onderdelen en op alle onderdelen wist Annette bij de dames tussen 50 en 54 jaar goud te veroveren. Annette was de beste op de 50, 100 en 200 rugslag, 50, 100 en 200 schoolslag en de 200 wisselslag. Op het laatste nummer wist ze het Brabants Masters record aan te scherpen.  Voor clubgenote Marjo waren er ook gouden medailles. Marjo was op de 50 en 100 schoolslag de snelste bij de dames tussen 45 en 49 jaar en op de 50 vlinderslag wist Marjo naar het brons te zwemmen. Vooral over de tijd op de 50 schoolslag was Marjo tevreden. De laatste persoonlijke medaille werd behaald door Paul op de 100 vlinderslag. Dit was zijn eerste persoonlijke medaille, maar het enige nummer waarop Paul geen persoonlijk record wist te zwemmen. Op de 50 vlinder- en vrije slag, 100 en 200 vrije slag was Paul sneller dan ooit. De laatste die persoonlijk meedeed was Richard op de 50 rugslag en 100 schoolslag. Op beide nummers was Richard sneller dan ooit en samen met Annette, Marjo en Paul zwom Richard op de 4x50 wisselslag estafette naar het zilver.

Naast leden van de Biesboschzwemmers kwamen ook Nico Swart en Wouter van der Stelt van Den Doorn aan de start. Zij trainen dit seizoen met de Werkendammers mee en dit heeft tot resultaten geleid. Wouter was goed op dreef op de 400, 800 en 1500 meter vrije slag en Nico verbeterde zich op de 50 en 200 schoolslag en hij werd vierde op de 50 rugslag.

Sacha Maas zwemt limiet
In Oosterhout stond een wedstrijd van het junioren/jeugd circuit op het programma en enkele leden gebruikte deze wedstrijd om zich te testen in het 50 meter bad. Sacha wilde graag de limiet zwemmen op de 50 rugslag voor een wedstrijd in Antwerpen en zij slaagde hierin ruimschoots. Sacha bleef bijna drie kwart seconde onder de vereiste tijd. Chimène wist zich op de 200 vrije slag ruimschoots te verbeteren. Ze bleef binnen de drie minuten en was ongeveer acht seconden sneller dan haar tijd in het 25 meter bad. Op de 100 rugslag was ze ook sneller dan haar 25 meter bad tijd, maar nu was het ‘maar’ 0,8 seconden. Voor Nick waren er geen persoonlijke records, maar vooral zijn vrije slag was een opsteker. Nick probeert zijn techniek te verbeteren en hij liet zien dit 75 meter vol te houden.

Over twee weken staat er weer een competitie wedstrijd op de kalender, maar een week eerder komen de jongste zwemmers aan de start van een wedstrijd in opnieuw Oosterhout.Deel dit bericht met je vrienden!