donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Goed competitievervolg voor Biesboschzwemmers

15 januari 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Normaal is de tweede wedstrijd van de zwemcompetitie in november van het seizoen, maar door een verandering in de zwemkalender werd dit januari. Het resulteerde voor de 35 zwemmers van de Biesboschzwemmers in een goede wedstrijd. Na ruim twee uur zwemmen waren er ruim dertig persoonlijke records verbeterd en zoals gebruikelijk werden de meeste verbetering van de jongste zwemmers gerealiseerd.

De allerjongste zwemmers moesten 25 vrije slag en 50 schoolslag zwemmen. Op de vrije slag sprint wisten bijna alle zwemmers hun tijden aan te scherpen. Tess Vonk, Hannah Vink, Mirthe Verheij en Emma van der Spoel haalde één of meerdere seconden van hun tijden af. Later op de schoolslag was Hannah de enige die haar tijd verbeterde en voor het eerst bleef ze binnen de 60 seconden.

Niels Muijt en Lars de Kooter maakten er op de 100 wisselslag een spannende wedstrijd van. Niels is twee jaar ouder dan Lars, maar daar was weinig van te zien na 100 meter. Uiteindelijk was Niels een halve seconde sneller, maar hij had wel geluk want zijn laatste keerpunt was niet volgens de regels maar dit was niet gezien door de jury. Rens Lisman wist zijn ‘wissel’ ook correct te zwemmen en was bijna zes seconden sneller dan zijn laatste tijd. Bij de meisjes waren Yara Besselink, Kathy Maas en Tessa van der Spoel sneller dan ooit. Op hun tweede afstand, de 50 vrije slag, waren Niels en Lars sneller dan ooit en bij de meisjes gingen Yara en Tessa onder hun tijden.

De jongens en meisjes onder 13 jaar moesten 100 school- en rugslag zwemmen. Jan-Bart en Jurrian Verheij startten bij de jongens en Romée van Rossem, Celine Besselink, Margonda Versluis en Chimène Huisman bij de meisjes. Op de schoolslag waren de beide jongens Verheij sneller dan ooit. Jan-Bart was zelfs ruim zeven seconden sneller dan ooit. Bij de meisjes was alleen Margonda sneller dan haar beste tijd. Op de rugslag maakten Jan-Bart, Romée, Margonda en Celine korte metten met hun tijden.

Bij de zwemmers onder 15 jaar kwam alleen Laura Verhoeven aan de start en zij zwom de 100 vlinder- en vrije slag. De vlinderslag is niet haar favoriete slag, maar zij wist zich met ruim tien seconden te verbeteren. Op de ‘vrij’ zat er helaas geen verbetering meer in.

De op één na oudste categorie zwom de 100 schoolslag en 200 wisselslag. Nick Lisman zwom keurige tijden, maar net iedere keer net boven zijn snelste tijd. Voor Leendert was er een verbetering op de schoolslag en zelfs na 50 meter was hij sneller dan ooit. Op de wisselslag was Leendert 0,07 seconden langzamer dan zijn beste tijd ooit. Bij de meiden verbeterde Redine van Breugel zich op de schoolslag en Femke Golverdingen deed dit op de wisselslag. Sacha Maas wist zich op beide nummers te verbeteren. Op de schoolslag met ruim twee seconden en op de wisselslag haalde Sacha ruim acht seconden van haar tijd af.

De dames en heren zwommen twee lange nummers, namelijk de 200 rug- en vrije slag. In deze categorie zijn verbeteringen niet aan de orde van de dag, maar diverse zwemmers wisten keurige tijden te noteren. Op de rugslag zwom Thomas Zielhorst naar een mooie eindtijd en dit gold zeker ook voor Jade Groeneveld en Annette Wijnja. Daarnaast wist Sanne van de Pol op de vrije slag ondanks haar snelle begin goed door te gaan en uiteindelijk had ze een goede eindtijd. Bij de heren waren Mark Visser en Erik Drewes niet alleen persoonlijk van belang, maar samen met Thomas en Leendert zwommen ze een goede 4x100 vrije slag estafette.

Over drie weken is de volgende ronde en dan is er meer duidelijk over de positie van de Biesboschzwemmers in de eerste klasse van regio zuid. Een top vijf notering is het doel voor dit seizoen en in april zal blijken of dit gehaald is.

Lees meer over:

biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.