Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geslaagde clubkampioenschappen Biesboschzwemmers'
18dec 2017

Geslaagde clubkampioenschappen Biesboschzwemmers

WERKENDAM -/ ANDEL: Net als voorgaande jaren hielden de Biesboschzwemmers in december hun clubkampioenschappen. Dit jaar werden de kampioenschappen samen met Den Doorn georganiseerd en was er ook nog deelname van Bijtelskil. Voordat de wedstrijd begon kregen de aanwezige leden allemaal nieuwe - gesponsorde - clubkleding.

Na het uitreiken van de kleding werd Ellie de Kooter in het zonnetje gezet. Zij besloot afgelopen zomer te stoppen als official. Voor haar werkzaamheden tijdens wedstrijden werd ze benoemd tot ere-official van de Koninklijke Nederlandse ZwemBond.

Keuze
Het programma was voor de zwemmers vanaf 12 jaar niet aangepast. Ze moesten 100 wisselslag en een 50 en 100 meter naar keuze zwemmen. Bij de dames tot 25 jaar ging de winst naar Marcha Admiraal, ze zwom geen persoonlijke records maar haar tijd op de vlinderslag sprint was vooral goed. Achter Marcha wist Redine van Breugel beslag te leggen op de tweede plaats. Redine wist op de 50 vlinderslag en 100 wisselslag haar tijden aan te scherpen en hierdoor bleef ze Sanne van de Pol voor. De laatste tijd kon ze niet trainen vanwege haar studie en een blessure aan haar hand, maar ze was heel blij met haar tijden.
Bij de dames boven 25 jaar, de masters, ging de beker voor het eerst niet met Marjo Goelema naar huis, maar met Annette Wijnja. Doordat Annette in een andere categorie bij de masters uitkomt, wist ze Marjo voor te blijven. Annette was met al haar tijden tevreden, op al nummers bleef ze in de buurt van haar inschrijftijden. Marjo was ook goed op dreef, maar moest te veel tijd goed maken op Annette om kans te maken op de titel. Achter Annette en Marjo zwom Neel Gielen naar een derde plaats. Neel is de oudste dame bij de masters en liet voor haar leeftijd, 65 jaar, een keurige tijd noteren op de 50 vlinderslag.

Sneller
Bij de jongens ging de strijd tussen Leendert Paans en Thomas Zielhorst. Beide heren konden geen tijden aanscherpen, maar Leendert had het minste verschil met de vergelijkingstabel en hierdoor mag hij zich clubkampioen noemen. Het verschil werd vooral gemaakt op de 100 wisselslag. De jongens zwommen beide ongeveer dezelfde tijd, maar Thomas had veel sneller moeten zwemmen. Achter Leendert en Thomas wist Jan-Bart Verheij naar een keurige derde plaats te zwemmen. Jan-Bart verpulderde zijn tijd op de 50 vlinderslag met vier seconden en op de 100 wisselslag gingen er enkele tienden van zijn tijd af. Bij de masters ging de beker de afgelopen jaren met Arjon de Bok mee naar huis, maar vandaag had hij geduchte concurrentie van Harry Cornet. Harry scoorde op alle drie de slagen beter dan Arjon en werd zodoende de clubkampioen. Paul Wijnja wist derde te eindigen achter Harry en Arjon. Paul merkte dat hij minder scherp was, omdat hij de afgelopen tijd bezig is geweest met het regelen van de nieuwe clubkleding.

De jongste deelnemers mochten dit jaar voor het eerst drie keer zwemmen en zij lieten zien waarom zwemmen leuk kan zijn. Alle keren gingen ze er allemaal voor om zo snel mogelijk aan de overkant te zijn. Bij de 5,6 en 7 jarige meisjes was Emma van Es de beste voor Maud Vonk en Tessa Mandemakers. Bij de jongens waren er twee deelnemers en wist Sil Visser het te winnen van Jos de Boef.

De 8 en 9 jarigen moesten drie van de vier slagen kiezen en dan 50 meter van iedere slag zwemmen. Bij de meisjes was Tess Vonk de beste voor Hannah Vink en Emma van der Spoel. Tess bleef iets meer dan een seconde boven de vergelijkingstabel en zwom drie persoonlijke records. Bij de jongens ging Lars de Kooter met de grootste beker naar huis en mocht Sjack van Es op de tweede plaats van het podium gaan staan.

Pas lid
De 10 en 11 jarigen zwommen 100 wisselslag en twee keer een 50 meter naar keuze. Sinds de zomer zijn er in deze categorie een aantal nieuwe zwemmers bij gekomen en dat is lang geleden. Bij de meisjes ging Yara Besselink met de eerste prijs naar huis. Zij bleef Kathy Maas en Evi Visser voor. Evi is een zwemster die pas sinds de zomer lid is. Bij de jongens was Rik Vink de verrassende winnaar voor Niels Muijt en Ramon Visser. Niels had de beste papieren, maar op de wisselslag werd hij uit de uitslag gehaald en hierdoor liep hij een grote achterstand op.

De wedstrijd werd besloten met de familie-estafette en van de Biesboschzwemmers wisten André, Celine en Yara Besselink derde te worden achter twee families van Den Doorn. Na de kaarsjes estafette en het uitreiken van de prijzen en een verrassing ging iedereen tevreden naar huis.Deel dit bericht met je vrienden!