vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Jonge Biesboschzwemmers blinken uit

30 oktober 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens de clubkampioenschappen van ZVDO ’74 in Sliedrecht en een limietwedstrijd van De Warande in Oosterhout deden diverse Biesboschzwemmers mee. In Sliedrecht kwamen tien zwemmers aan de start en zij waren goed voor tien persoonlijke records. In Oosterhout wisten de zes zwemmers acht persoonlijke records te zwemmen. Bij beide wedstrijden vielen de prestaties van de jongste zwemsters op.

Tess Vonk sterk
In Bronbad De Lockhorst te Sliedrecht wist Tess op de 50 rug-, school- en vrije slag haar beste tijden ruimschoots aan te scherpen. Op de rug- en schoolslag ging het om ongeveer vier seconden per onderdeel, terwijl ze op de vrije slag ruim een seconde van haar tijd haalde en voor het eerst binnen de 40 seconden wisten te finishen. Voor Larissa Huisman en Lars de Kooter waren er twee tijdsverbeteringen, terwijl Nick en Rens Lisman en Margonda Versluis ieder één persoonlijk record wisten te noteren.

Anne Lisman en Emma van der Spoel zwommen mooie tijden op afstanden die ze nog niet eerder hadden gezwommen. Voor Celine Besselink en Chimène Huisman waren er geen tijdsverbeteringen, maar zij bleven in de buurt van hun inschrijftijden.

Kathy Maas excelleert
Tijdens een drukke wedstrijd in Oosterhout wist Kathy op de schoolslag drie persoonlijke records te zwemmen. Ze begon met de 100 meter en was halverwege en aan het einde sneller dan haar beste tijden. Haar eindtijd was veertien seconden sneller dan ze ooit was geweest. Later op de 50 meter was ze opnieuw sneller dan haar nieuwe toptijd, die ze dus eerder die middag had gezwommen.

Sacha Maas en Romée van Rossem wisten beide op de 50 rugslag zich te verbeteren. Bij Sacha ging het om een verbetering van 0,7 seconden en Romée haalde 1,6 seconden van haar beste tijd af. Naast de rugslag wist Sacha ook de 100 vrije slag sneller dan ooit te zwemmen. Voor Romée was er een sterkte tijd op de 200 schoolslag die ze voor de eerste keer zwom.

J.P. van Rossem en Chimène Huisman wisten beide op een vrije slag afstand zich te verbeteren. Chimène zwom de 200 meter bijna vijf seconden sneller dan ooit en er had misschien wel meer ingezeten als het eerste keerpunt beter was gegaan. Voor J.P. was er ook een verbetering, maar dan op de 100 meter. In zijn geval waren de laatste 25 meter zwaar, waardoor een nog snellere tijd er vooralsnog niet in zat.

De laatste die aan de start kwam was Larissa Huisman die haar prestatie van een dag eerder niet kon evenaren. Zij kwam aan de start van de 1500 meter vrije slag en kwam niet lekker in haar slag waardoor ze haar tijd niet kon verbeteren.

De komende tijd zullen er nog vele wedstrijden volgen, maar de eerstvolgende wedstrijd waar naar uitgekeken wordt zijn de clubkampioenschappen die halverwege december in Andel worden gehouden.

Lees meer over:

sport biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.