Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Badminton Club Cross Smash start met nieuwe seizoen' Opslag van Madelief Eertink uit Team 2.
19sep 2017

Badminton Club Cross Smash start met nieuwe seizoen

WERKENDAM - Met slechts drie trainingen in armen en benen trad team 1 donderdag (14-9) aan tegen BC Mix uit Naaldwijk. De tegenstander bleek in de dubbelspelen beter op elkaar ingespeeld en speelden de rally’s tactisch beter uit. Hierdoor was aan het einde van de avond de uitslag 2-6 in het nadeel van de Werkendamse ploeg. Toch kijkt het team met vertrouwen de rest van de competitie tegemoet.

Team 1 was bijna ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar met Petra Elema, Laura de Kraker, Marianne van der Hoff, Gert-Jan Visser, Joep Sijtsma, Rick van den Boom en Ronald van Wijk. De laatste kwam over uit het tweede team. Petra en Laura zijn geblesseerd, waardoor Madelief Eertink uit team 2 werd toegevoegd.Joep en Ronald wisten in de eerste set nog een vuist te maken, maar verloren toch in twee sets. Madelief en Marianne verloren na een goede wedstrijd met aanvallend spel met 18/21 – 18/21. Rick en Marianne wonnen daarna hun beide enkelspelen waardoor halverwege de stand 2-2 op de borden stond.

Verdienstelijk
Ronald en Madelief speelden vorig jaar allebei nog in de vierde klasse en het jaar daarvoor nog in de jeugd. Nu traden zij aan in de eerste klasse. Beiden speelden een erg verdienstelijke wedstrijd, maar moesten de overwinning aan de tegenstander laten. Na acht wedstrijden was de eindstand 2-6. 

Tactisch
Tijdens de twee gemengddubbels werd duidelijk dat de Werkendammer erg fit zijn, maar dat tijdens de trainingen de nadruk op het tactische aspect van badminton moet worden gelegd. 

Op 23 en 30 september van 08:30 tot 11:30 uur staan de clubkampioenschappen van de jeugd met maar liefst 40 deelnemers op het programma.Deel dit bericht met je vrienden!