donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

BC Cross Smash: lekker badmintonweekend

25 april 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het eerste regioteam speelde afgelopen zaterdag uit tegen Sluyk Lekkerkerk. In Werkendam werd de thuiswedstrijd eerder dit jaar gewonnen met 5-3. Toch was het niet bij voorbaat een gelopen race aangezien Lekkerkerk thuis in een sporthal speelt met een houten vloer. Marlies de Jong, Gernine Koek, Daniel Schermers en Joris de Jong bleken echter te beschikken over een zeer goed aanpassingsvermogen, want aan het begin van de middag werd de uitslag 1-7 genoteerd. Met deze uitslag behoudt het team uitzicht op de tweede plaats. Helaas is het gat met Silver Shuttle te groot voor het behalen van het kampioenschap.

Carlijn Domeni, Kim Beumer, Andres Cornet, Cas Speksnijder, Matthias de Jong en Patrick Oevermans traden namens het eerste opstapteam aan tegen het zeer gezellige en sportieve BC Raptim uit Gorinchem. Helaas kon ook deze wedstrijd Anne-Marije de Groot niet meedoen vanwege een aanhoudende blessure en speelde Patrick om dezelfde reden slechts één wedstijd. Gelukkig is de selectie van dit team breed genoeg om deze blessures op te vangen.
Net als tijdens de heenwedstrijd eindigde deze wedstrijd in een overtuigende 6-2 overwinning voor BC Cross Smash. Maar met een beetje meer geluk was de wedstijd geëindigd in 7-1, want Patrick verloor zijn enkel pas laat in de derde set in een spannende en lange wedstijd met 18-21/21-19/19-21. Hierdoor handhaaft dit team zich in de middenmoot van de poule. Een knappe prestatie omdat de meeste spelers dit jaar voor het eerst competitie spelen.

Glad
Het tweede opstap team (Sophie en Bjorn Smaal, Lianne van Maastricht, Dirk Alberts, Thomas Ebert en Boaz Visser) speelden uit tegen Shuttle Up uit Sliedrecht. Net als in Lekkerkerk beschikt de sporthal in Sliedrecht over een houten vloer, echter was deze vloer ook nog eens erg glad. Toch wist het team zich goed staande te houden en werden net als in de heenwedstrijden twee enkels en twee dubbels gewonnen. Veelal worden wedstrijden bij de jeugd gewonnen op kracht en techniek, maar Dirk bewees dat je door tactisch spel ook een wedstrijd naar je toe kan trekken. De eerste set verloor hij nog met 25-23, maar wist de twee opvolgende sets te winnen met 9-21 en 12-21 door de aanwijzingen van zijn aanwezige  trainer in de praktijk te brengen. Mede door dit gelijkspel is dit team nu geklommen naar de vierde positie.

Geen eer
Opstapteam 3 komt net als opstapteam 2 uit in de onder 12 competitie. De koploper in deze poule is BC Alblasserdam die in zes competitiewedstrijden 39 van de 48 wedstrijden heeft gewonnen. Ze zijn dus duidelijk een maatje te groot voor de rest. Er was dit weekend dan ook geen eer te behalen in de met 8-0 verloren wedstijd. Maar het team kan uitkijken naar de eerst volgende wedstrijd op 13 mei uit in Sliedrecht. Deze wedstrijd werd thuis namelijk gewonnen met 6-2.

Sluyk Lekkerkerk 5 - BC Cross Smash Regio1 1-7
BC Cross Smash Opstap1 - BC Raptim 2 6-2
Shuttle Up 2 - BC Cross Smash Opstap2 4-4
BC Alblasserdam 1 - BC Cross Smash Opstap3 8-0

Nieuwe kleding
De afgelopen maanden zijn de jongste spelers van BC Cross Smash door vele sponsoren voorzien van een nieuwe wedstrijdshirt. Dit gaf de vereniging reeds een zeer professionele uitstraling in de regionale competities. Maar wat is nu mooier dan als vereniging ook naast de baan de clubkleuren uit te dragen. Oud-voorzitter Sjaan Visser snapte dit als geen ander en zorgde ervoor dat alle leden van jong tot oud voor- en na de wedstrijden een prachtige clubsweater aan hebben. Gekleed in deze sweater speelden de jeugdspelers het afgelopen weekend in Alblasserdam, Lekkerkerk, Sliedrecht en Werkendam.

Lees meer over:

sport badminton BC Cross Smash
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.