zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Knap herstel 'gehavend' eerste badmintonteam Werkendam

27 maart 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het eerste regioteam onder 15 jaar van BC Cross Smash uit Werkendam trad dit weekend aan zonder vaste kracht Marlies de Jong, maar met Gernine Koek, Joris de Jong en Daniël Schermers en invaller Kim Beumer. Die laatste stond, ondanks haar 13 jaar, haar mannetje en won als enige al haar wedstrijden. Uiteindelijk werd tegen ABC Swindregt in Zwijndrecht met 3-5 gewonnen. Een knap herstel na de thuisnederlaag van vorige week.

Het tweede team speelde tegen het zeer sportieve BC Alblasserdam. De spelers van boven de rivieren bleken echter te sterk en wisten zes van de acht wedstrijden te winnen. Boaz Visser wist als enige zijn wedstrijden weer te winnen. Erg leuk dat aan zijn zijde Thomas Ebert zijn eerste competitieoverwinning boekte en dat ook Sophie Smaal, Bjorn Smaal, Dirk Alberts en Lianne van Maastricht zich week-op-week verbeteren.

Trots
Het derde opstapteam speelde uit tegen BV Silver Shuttle uit Hendrik-Ido-Ambacht. Helaas wisten onze toppers Niels Pellicaan, Nicolai Kees, Gerald Paans en Mattheun Rozendaal in de Zwijndrechtse Waard geen wedstrijd te winnen. Omdat het tweede en derde opstapteam uitkomen in dezelfde poule staat volgende week een heuse clubderby op het programma. De trainers hadden het idee de twee teams te mengen, maar daar wilden de trotse spelertjes niets van weten. Dit kon immers wel eens de belangrijkste wedstrijd van het seizoen worden.

ABC Swindregt 3 - BC Cross Smash Regio 1 1-7
BC Cross Smash Opstap 2 - BC Alblasserdam 1 2-6
BV Silver Shuttle 2 - BC Cross Smash Opstap 3 8-0

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.