dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Kozakken Boys zet Helmond Sport op fraaie wijze buitenspel

21 september 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Kozakken Boys zorgde dinsdagavond voor een mooie stunt in de strijd om de KNVB-Beker. Helmond Sport, nota ben Jupiler League-club, werd met maar straake cijfers (3-0) van de mat gespeeld. De voetbalplek schudde op zijn grondvesten die tot in de directe omgeving werd gevoeld.

De Werkendammers domineerden het duel vanaf minuut één en namen de tegenstander in de tang. Na 25 minuten voetballen prijkte de 1-0 al op het scorebord een inzet van Raily Ignacio die de voorzet van Sönmez keurig netjes afmaakte.

Winst
Na de thee in de pauze veranderde het wedstrijdbeeld niet. Kozakken Boys bleef heer en meester op de mat. Gwaeron Stout scoorde met hulp van  an Ignacio de tweede goal  en Everton Pires Tavares zorgde voor de 3-0. toen kon er weinig meer gebeuren voor de Boys. De actie van Habtemariam kopte de bal door naar Tavares. De aanvaller zorgde met dit doelpunt er voor dat Helmond Sport zich goed verslagen moet hebben gevoeld. 3-0 is immers een dikke nederlaag.

Die afmaker leidde tot een waar tumult rond het veld. De euforie die toen loskwam, was tot in de verre omtrek te horen. Iemand twitterde tijdens de wedstrijd: 'De grond trilde bij de 3 -0 en het gezang was in de Zaagbekstraat te hoten!'