zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Kwartet medailles voor minioren Biesboschzwemmers

21 maart 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Dongen hebben Romée van Rossem, Marieke Ruijtenberg en Chimène Huisman deelgenomen aan de vierde miniorenwedstrijd van dit seizoen. De oogst was twee zilveren en twee bronzen medailles. Romée en Marieke waren de winnaressen.

Romée kwam op drie nummers aan de start en op al haar starts wist ze op het podium te eindigen. Op de 100 schoolslag en de 100 vlinderslag was ze de op één na beste zwemster in haar categorie. Op de 100 vrije slag moest ze ‘genoegen’ nemen met een bronzen medaille. Haar tijd op de schoolslag was het dichtste bij haar beste tijd ooit.

Marieke behaalde haar beste prestatie qua tijd ook op de 100 schoolslag en dit werd beloond met een bronzen medailles. Later op de 100 vrije slag was het verschil met haar beste tijd ooit een stukje groter dan op de schoolslag.

Verwachtingen
Chimène was de afgelopen week ziek geweest en dus waren de verwachtingen niet hoog gespannen. Uiteindelijk bleek ze wel goed gepresteerd te hebben. Op de 200 schoolslag tikte Chimène 0,23 seconden boven haar beste tijd ooit aan. Op de 200 wisselslag was het verschil groter, maar de wisselslag is een zwaarder nummer dan de schoolslag.

Na ruim twee uur zwemmen konden de drie dames dan ook tevreden met de ouders en ploegleiding weer naar huis. De volgende wedstrijd is eind april en dit is dan ook de laatste van dit seizoen. (BBZ)

Lees meer over:

sport biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.