vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Elf records voor BBZ masters

14 maart 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  ANDEL: In het thuisbad te Andel namen zestien masters van de Biesboschzwemmers deel aan de tweede wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2016, de organisatie was in handen van Den Doorn.

Er werden deze middag twee Brabantse en negen masters clubrecords gezwommen, daarnaast waren er ook nog zes persoonlijke records. Onder de zestien deelnemers was ook nog een debutant, Pieter Vink.

Op de 200 vrije slag werden nog meer clubrecords gezwommen. Sabrina Boekhout wist bij de dames 35-plus het record te verbeteren en Paul Wijnja zette een goede tijd neer bij de heren 50-plus. Paul verbeterde ook nog zijn eigen clubrecord op de 50 vrije slag. Arjon de Bok wist op de 25 en 50 meter rugslag de clubrecords aan te scherpen en hij was zeker tevreden met zijn tijd op de kortste afstand. De laatste twee records werden op langere nummers gerealiseerd. Annette Wijnja durfde het aan om 800 meter vrije slag te gaan zwemmen en zij liet een hele goede indeling zien. Haar tijd na 400 meter en de eindtijd op 800 meter waren goed voor clubrecords.

Pieter liet als debutant zien een goede aanwinst te zijn voor de mastersploeg van de Werkendammers. Zijn tijden laten zien dat hij een zwemverleden heeft.

PR's
De persoonlijke records (PR) kwamen op naam van Bianca den Besten op de 50 vrije slag, Arjan Kamp op de 25 vrije slag, J.P. van Rossem ook op de 25 ‘vrij’, Ingmar Visser op de 25 vrije slag en 100 wisselslag en Samantha Vonk ook op de kortste vrije slag afstand. Samantha is net als Pieter een zwemmer met een verleden bij de Biesboschzwemmers en heeft vroeger op hoog niveau in Brabant gezwommen.

Voor Bastiaan Baggerman, Marianne van Berchum, Rob den Besten, Jovanca van Dalen en Mark Visser waren er geen persoonlijke of clubrecords, maar zij lieten op de diverse nummers goede resultaten noteren.

Op twee estafettenummers werden ook nieuwe clubrecords gezwommen en in beide gevallen zwommen dezelfde personen in deze ploeg. Op zowel de 4x25 wisselslag als de 25-50-75-100 meter vrije slag estafette zwommen Paul, Arjon, Bastiaan en Harry nieuwe records.

London
De volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel is al weer over enkele weken. In het tweede weekend van april is zwembad De Warande in Oosterhout plaats van handeling en dan is de baanlengte niet 25, maar 50 meter. Dit is een mooie voorbereiding op de Nederlandse en Europese Masters Kampioenschappen die in mei georganiseerd worden in respectievelijk Eindhoven en London.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.