donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Zeven keer persoonlijk record BBZ Masters

23 februari 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In het West-Brabantse Hoogerheide hebben twaalf masters van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel van dit jaar. Zij kwamen terug naar Werkendam met zeven persoonlijke records en vijf clubrecords bij de masters. Rob den Besten, Mark Visser en Paul Wijnja wisten de clubrecords te zwemmen, terwijl de persoonlijke records op naam kwamen van Marianne van Berchum, Rob, Jantine Paans en Paul.

Zowel Rob als Paul wisten beide twee persoonlijke en twee clubrecords te zwemmen. Rob wist dit voor elkaar te krijgen op de 25 rug- en vrije slag, terwijl Paul op 25 en 100 vrije slag sneller dan ooit was. Rob komt uit in de categorie van 55-plussers, terwijl Paul dit voor elkaar kreeg bij de 50-plussers. Mark Visser wist op de 100 schoolslag zijn eigen clubrecord bij de 25-plussers met ruim een seconde aan te scherpen.

Marianne wist op de 25 vlinderslag haar persoonlijke record met 0,04 seconden aan te scherpen en verder waren haar tijden op de 25 en 50 vrije slag in de buurt van haar beste tijden. Jantine wist net als Paul en Rob twee persoonlijke records te zwemmen. Op de 25 vlinderslag- en rugslag was Jantine sneller dan ooit en in beide gevallen gingen er meerdere tienden van een seconde van haar tijden af.

Voor Bianca den Besten, Jovanca van Dalen, Marjo Goelema, Erik Huisman, Dian van Pelt, Ingmar Visser en Annette Wijnja waren er geen tijdsverbeteringen te noteren, maar zij wisten in de buurt van hun beste (seizoen)tijden te zwemmen.

De volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel cyclus is al over enkele weken, de reis is dan een stuk korter want de locatie is zwembad AquaAltena in Andel. De organisatie is dan in handen van Den Doorn en waarschijnlijk zal er dan een grotere groep aan de start verschijnen.

Lees meer over:

sport Biesbosch zwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.